Hogwarts’a Dönüş Bu Yıl Dijital Ortamda Yapılacak!

Hogwarts’a Dönüş

Koronavirüs önlemleri Harry Potter dünyasını da ele geçirdi. J.K. Rowling’in çocuklar için olan peri masalı The Ickabog ile başlayan bu serüven, tema parklarının ziyaretçilere güvenli bir şekilde açılmasıyla devam etti. Şimdi de, sanal ortamda Hogwarts’a Dönüş kutlamaları yapılacak!

Birçoğumuz evde kalmaya devam ettiği için bu yıl, Hogwarts’a dönüşümüzü biraz farklı kutlayacağız. Büyücü Dünyası takvimindeki en sevdiğimiz etkinliğe, “dijital büyü” sayesinde katılacağız!

Harry Potter hayranlarının iyi bildiği üzere Harry Potter 1 Eylül’de Hogwarts’a giden trene binmişti. Bizler de o zamandan beri Büyücü Dünyası takviminde adını veren bu tarihi kutlamaya devam ediyoruz. İşte, Büyücü Dünyası’nın parçası olanlar bu yılki dijital kutlamaya nasıl toplanacağına ve sizlerin de evlerinizden nasıl katılabileceğinize dair detaylar!

Yıllar boyunca, eski usul geri sayım yaparak hayranların Hogwarts’a Dönüş gününü kutlamak için Londra’daki King’s Cross istasyonuna akın edişini bayıla bayıla izleyerek geçirdik. Hogwarts Ekspresi’nin Peron Dokuz Üç Çeyrek’ten tam 11’de kalkışını yansıtmak için King’s Cross’taki ziyaretçiler özel bir yıllık buluşmayla bu büyülü anın geri sayımını yapacak.

Fakat bu yıl, Büyücü Dünyası hayranları her zamanki toplanma için King’s Cross istasyonuna gidemeyecek. Kovid-19 salgınından dolayı bu toplanma yerine tüm dünyanın yer alacağı dijital geri sayım aktif olacak.

İlk Hogwarts’a Dönüş Canlı Yayını

1 Eylül’de, Büyücü Dünyası ailesinden olan özel katılımcıların da yer alacağı Hogwarts’a Geri Dönüş canlı yayını yapılacak. Lanetli Çocuk yapımından ve Harry Potter filmlerinden tanıdık yüzler (Jason Isaacs ve Bonnie Wright gibi) de etkinlikteki yerini alacak. Büyücü Dünyası’ndan esinlenilmiş aktiviteler, Asa koreografı ve CineConcerts’in sunduğu Harry Potter filmlerinin müziklerinden oluşan eşsiz bir dijital konser de yine etkinlik kapsamında yayınlanacak.

Görebileceğiniz oyuncular arasında nam-ı değer Weasley ikizleri James ve Oliver Phelps de var. İkizler, böyle bir şeyin parçası oldukları için şu sözleri söyledi:

fred ve george weasley

James Phelps: “İlk dijital Hogwarts’a Dönüş’ünde yer alacağım için çok heyecanlıyım. 2020’nin tuhaf bir yıl olduğu kesin ve güvende olmak için evde kalmak gibi elimizden geleni yapıyor olmamız da oldukça önemli. Umarım hayranlar da bu etkinlikte bize katılır ve kutlamaları sanal ortamla kısıtlarlar.”

Oliver Phelps: “Büyücü Dünyası’nın hayranları harikalar ve bu önemli günü tüm dünyadan insanlar paylaşabilme şansı ise muhteşem bir şey. Dijital Hogwarts’a Dönüş’ün sunacağı şeyler için çok heyecanlıyım ve böyle bir şeye kanepemizden katılacak olmamız da ayrıca heyecan verici!”

Evet, cadı ve büyücüler Muggle teknolojisine temkinli yaklaşıyor olabilir ama bunun da çok heyecanlı bir Muggle teknolojisi olduğu kesin. Canlı yayın İngiltere saatine göre sabah 10.30 ve 11.30 arası gerçekleşecek (Türkiye’de 12.30- 13.30 saatlerine denk geliyor). Gelişmeler için gözünüz Büyücü Dünyası’nın kanallarında olsun. Ayrıca, canlı yayın boyunca hayranlar, yardım derneği Lumos’a da bağışta bulunabilecek.

1 Eylül’den Önce Dijital Etkinliklerin Tadını Çıkartın

hogwarts express

Büyük gün gelmeden önce, 28 Ağustos’un olduğu hafta sonu boyunca büyülü bir şekilde genişleyecek olan Hogwarts’a Dönüş merkezini ziyaret edebilirsiniz. Bu da öğrenciler Hogwarts Ekspresi’ne binmeden önce büyüyü ayağınıza getirmek adına hazırlanan bir etkinlik olacak. El işi videolarına, bilgi yarışmalarına, testlere, yapbozlara, Hogwarts’a Dönüş özelliklerine, alışveriş rehberlerine ve Büyücü Dünyası’nına dair en yeni gelişmelere hazırlıklı olun!

İkonik macerada dinleyebileceğiniz Harry Potter’ın kapsayıcı Hogwarts’ın Ses Macerası’nı da bekleyebilirsiniz.

Etkinliği başlamasını beklerken, dijital aktivitelerden haberdar olabileceğiniz Harry Potter Hayran Kulübü sayfasına kayıt olabilirsiniz.

2020 Sınıfının Bir Parçası Olun

Dağıtacak Anahtar’lar olmayabilir ama bu yıl, diğer Harry Potter hayranlarıyla bir araya gelebileceğiniz bir yol var: Hogwarts’a Dönüş 2020 Sınıfı. Belirli ülkelerden, 18 yaşının üstündeki hayranlardan Büyücü Dünyası’nı kutlamaya dair (cosplay, prop ya da alnınıza çizdiğiniz şimşek biçiminde yara izi bile olur!) fotoğrafları gönderip büyülü mozaiğin bir parçası olabilirsiniz. Diğer Büyücü Dünyası hayranlarıyla birlikte fotoğrafınız, King’s Cross’a bile yansıtılabilir.

MinaLima çizim

Minalima’nın Büyüleyici, Yeni Sanat Eserinin Tadını Çıkartın

Harry Potter filmlerinin arkasındaki grafik tasarım ekibi MinaLima, 2020 Hogwarts’a Dönüş posterini tasarladı. Bu baykuş ve mektuplar bizi eskilere götürüyor…

En son gelişmelerden Instagram ve Twitter’da #BackToHogwarts etiketiyle haberdar olmayı ve bu kutlamaya katılan diğer hayranlara da göz atabilirsiniz.

Wizarding World‘ün hazırladığı bu dijital etkinlik hakkındaki yorumlarınızı bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

* * *

* Nereden Geldiğini Kimsenin Bilmediği O Kırmızı Canavar: Hogwarts Ekspresi

Forumdan Cevaplar!