J.K. Rowling En Sevdiği Harry Potter Bölümü

JK-Rowling-SUM

J.K. Rowling, bir okurunun sorusu üzerine yedi kitaplık seri boyunca kendisi için en çok şey ifade eden bölümü açıkladı!

Eğer Harry Potter Serisi’ni okuduysanız bu kitapların kalbinizde apayrı bir yeri vardır hiç kuşkusuz. Çocuklara olduğu kadar yetişkinlere de hitap eden bu seri, kimi kahkahalara boğan kimi de sayfaları heyecanla çevirmenize neden olan birbirinden unutulmaz anlara sahiptir. Bu benim için Voldemort ile Harry’nin Ateş Kadehi’ndeki kapışmasıdır mesela. Sizin içinse Quidditch Dünya Kupası, Dobby’nin özgür kalışı, Fred ile George’un şakaları, Şahgaga’nın kurtarılması ya da Sirius Black’in Harry’ye gerçeği açıkladığı an olabilir bu pekâlâ…

Görünüşe göre Rowling’in de bir favori bölümü var. Ama hiç beklemediğiniz bir kitabın hiç beklemediğiniz bir kısmı bu. Çünkü bir hayranının “Eğer tüm Harry Potter serisinden bir bölümü favoriniz olarak seçmeniz gerekseydi, hangisini seçerdiniz?” sorusuna verdiği cevap aynen şu:

Ölüm Yadigarları, 34. Bölüm. “Yeniden Ormanda”

olum yadigarlari

Hemen kitabımızı rafından indirip sayfalarını şöyle bir karıştıralım ve hafızamızı tazeleyelim.
Yeniden Ormanda,” Harry’nin Voldemort’u öldürmek zorunda olduğunu fark ettiği ve bu amaçla Yasak Orman’a girdiği bölüm olarak çıkıyor karşımıza. Ayrıca Altın Snitch’i de ilk kez bu sayfalarda açmayı başarıyor, içindeki Diriltme Taşı’nı buluyor, kendisini korurken hayatını feda eden sevdikleri bir bir gözlerinin önünden geçiyor ve hepsi de karanlık büyücüyle yüzleşmek üzere olan kahramanımızı rahatlatmaya çalışıyordu. Anladınız siz onu. Duygusal sahneler, boğaza oturan düğümler… Ve Voldemort o malum harekette bulunarak son veriyordu bölüme.

Rowling daha sonra hayranlarının şaşkınlığı üzerine duruma biraz daha açıklık getiriyor. “Gerçekten mi? Çünkü şu anda hüngür hüngür ağlıyorum,” diye bir başka okuruna şu şekilde cevap veriyor ünlü yazar:

Ben de ağlamıştım, ama o bölüm 17 yıllık çalışmamın doruk noktası ve hayatımda yazdığım en arındırıcı şeydi.

Şimdi hep birlikte gözlerimizde o bir damla yaşı siliyor ve Rowling’e yediden yetmişe herkesin sevebileceği böylesine bir eser kaleme aldığı için tekrar teşekkür ediyoruz!

Site Yorumları
2 Yorum