J.K. Rowling Nagini’yi Oynayacak Claudia Kim Hakkındaki Irkçı Sözlere Ateş Püskürdü

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları filminin son fragmanı yayınlandıktan sonra, J.K. Rowling kendisini yine bir ırk tartışmasının ortasında buldu.

Avengers filminden tanıdığımız Claudia Kim’in yeni filmde Nagini olarak karşımıza çıkacağını öğrenmemizle, bunun öngörüldüğü uzun soluklu teori de doğrulanmış oldu.

Bazı hayranlar hayal kırıklıklarını dile getirirken bazıları da hikâyeye tam oturmayan detaylara takılmış durumda.

J.K. Rowling’in, köle/yılan/Hortkuluk rolüne Asyalı bir aktrisi seçtiği haberi, ardından birçok soruyu da beraberinde getirdi.

Sonradan bir hortkuluğa dönüşecek olan Nagini, Arnavutluk’ta yaşayan, adı Hintçe olan Koreli bir kadın mı yani? Sırada ne var? Belki kendisi Harry’nin annesi (ya da Voldemort’un babası) dahi çıkabilir. Aslında Harry de çatalağız değil, yarı insan yarı yılan.

Filme Claudia Kim’in eklenmesi ve ardından getirdiği kafa karışıklığı, eleştirilerin odağı olmuş durumda ve ortalık iyice kızışmaya devam ediyor.

https://twitter.com/J_A_Moulton/status/1044898830444105728

Bak Joanne, anladık, kitapları yazdığında anlatmadığın açıklamaların bitmiyor.  Ama birdenbire Nagini’yi Koreli bir kadına dönüştürmek saçmalık. Altın vuruş yapmak için sonradan uydurduğun açıklamalar, iyi birer açıklama değil.

Tüm bu eleştirilere J.K. Rowling’ten sert bir dönüş geldi ve Kim’i Nagini olarak seçmesinin ırkçılığa işaret etmediğini söyledi.

Naga, diğer adıyla ‘Nagini’, Endonezya mitolojisine ait yılanımsı mitolojik bir yaratıktır. Bazı kaynaklarda kanatlı, bazı kaynaklarda ise yarı insan yarı yılan olarak resmedilir. Endonezya, aralarında Cavalı, Çinli ve Betawi’lerin de bulunduğu yüzlerce ırktan oluşan bir topluluktur. İyi günler.

Rowling, Grindelwald’ın Suçları filminin oyuncu kadrosu konusunda yukarıdaki gibi sayısız eleştiri yağmuruna tutuldu.

Eski karısı Amber Heard tarafından aile içi şiddetle suçlanan Johnny Deep’in Gellert Grindelwald’ı canlandırması da, Rowling hayranlarının kınamasına ve hakaretlerine yol açmıştı.

Gerçi, tüm bunların yanında Rowling, Harry Potter ve Lanetli Çocuk oyununda Hermione rolünü siyahi aktris Noma Dumezweni tarafından oynanmasına destek vermiş ve bu hareketiyle de birçok insanın takdirini toplamıştı.

J.K. Rowling’in oyuncu seçimlerindeki tavrı belki tartışmaya açık olabilir ama hayranlarının üzerine fazla gittiğini de düşünmeden edemiyoruz.

Peki, ya sizin görüşünüz nedir? Bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Joyscrible


Claudia Kim: “Nagini’nin Öteki Yüzünü Görmek Çok İlginç Olacak”

“Maledictus” Hakkında 4 Büyük Soru

“Nagini” Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Forumdan Cevaplar!