J.K. Rowling’den Üzen Açıklama: “Potter Hikâyesi Devam Etmeyecek!”

jk rowling lanetli cocuk potter

Harry Potter kitapları muhteşem bir başarıya ulaşarak unutulmaz bir film serisine uyarlandı. Daha sonra da hikâye Lanetli Çocuk ile tiyatro sahnelerinde devam etti. Oyunun 22 Nisan’daki Broadway açılışında tekrar büyük bir ilgi ile karşılanan yapım sonrası akıllarda tek bir soru kaldı: Hikâye devam edecek mi?

Size umut aşılamadan cevabı verelim; hayır. Rowling büyük kutlamalarla Amerika’daki açılışı yapılan Harry Potter ve Lanetli Çocuk oyunu sonrası şunları dile getirdi:

“Sanırım aklımın bir köşesinde kalan ve hikâyeyi ilerletmek adına anlatmak istediğim şeyleri anlatmış olduk. Yedinci kitabın sonunda çok açık bir şekilde ilgilendiğim karakterin Albus olduğunu düşünüyorum. Ve hikâyesini adaletlice anlattık. Yani hikâyeyi Harry’nin torunları üstünden yürütmeye çalışmak oldukça gülünç olur ve ben bununla ilgilenmiyorum.”

Harry Potter evrenindeki bir sonraki durağımız Fantastik Canavarlar filmleri. Kasım 2018’de serinin ikinci filmi Grindelwald’ın Suçları geliyor. Harry Potter hikâyesi devam etmeyecek olsa da bu evrende anlatılacak çok şey var.

Siz Harry Potter evreninden kimin hikâyeleri anlatılsın isterdiniz?

Forumdan Cevaplar!