Seçmen Şapka’yı Seslendiren İngiliz Oyuncu Leslie Phillips 98 Yaşında Aramızdan Ayrıldı

Leslie Phillips seçmen şapka ölüm

Leslie Phillips 98 yaşında aramızdan ayrıldı. Harry Potter filmlerinde ikonik Seçmen Şapka karakterini seslendiren İngiliz aktör yaşama veda etti.

Yolu Harry Potter filmlerinden geçen oyuncular bir bir eksilmeye devam ediyor. Son olarak Rubeus Hagrid karakterini canlandıran Robbie Coltrane‘in ölümüyle sarsılan Potterhead’ler, şimdi de Seçmen Şapka’nın ardındaki isim olan Leslie Phillips’in yasını tutuyor.

Hogwarts’ta okul öğrencilerinin 7 yıllık serüvenlerine hangi binada sürdüreceğini belirleyen son derece kilit bir büyülü nesne olan Seçmen Şapka karakterini seslendiren Leslie Phillips, yeni nesle Harry Potter filmleriyle ulaşmış olsa da ardında uzun bir kariyer bıraktı.

Harry Potter filmlerinin resmi sayfası, ölüm haberinin ardından şu ifadeleri kullandı:

“Harry Potter filmlerinde Seçmen Şapka’yı eşsiz bir nükte ve üslupla seslendiren harika Leslie Phillips’in ölümünü inanılmaz bir üzüntüyle öğrendik. Sözleri her öğrenciyi Hogwarts’ta sıcak bir şekilde karşıladı ve onların en iyi nerede gelişebileceklerini ortaya koydu. Çok özlenecek.”

Leslie Phillips seçmen şapka

Oyuncunun temsilcisi Jonathan Lloyd, yaptığı basın açıklamasında ünlü aktörün “uykusunda huzur içinde” öldüğünü kaydetti.

Leslie Phillips Ardında 85 Yıllık Bir Oyunculuk Kariyeri Bıraktı

1924’te yoksul bir ailenin oğlu olarak İngiltere’de dünyaya gelen Leslie Phillips, oyunculuk kariyerine erken yaşlarda başladı. 1937’de, henüz 13 yaşındayken sahnede Peter Pan oyununda yer buldu. 1950’li yıllara dek performanslarıyla tiyatro salonlarında adından sıkça söz ettirdi.

2. Dünya Savaşı sırasında bir süre orduda görev yapan aktör, ardından oyunculuk kariyerine devam etti. Carry On filmlerinde rol aldı ve ikonik replikleriyle hafızalarda yer edindi. BBC radyo sit-com’u The Navy Lark ile adından söz ettirdi.

Bir dönem çok fazla komedi filminde çapkın erkek karakterleri canlandırdıktan sonra, bu profilden uzaklaşma kararı aldı. 1980’lerde a Out of Africa, Scandal ve Empire of the Sun gibi dram yapımlarında rol aldı. Gişe rekortmeni filmlerde de kendisine yer bulan aktör, Lara Croft: Tomb Raider filminde Angelina Jolie ile birlikte oynadı.

Leslie Phillips oyuncu

Felsefe Taşı, Sırlar Odası ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2‘de Seçmen Şapka karakterini seslendirerek Büyücülük Dünyası’nın bir parçası oldu.

Son dönemlerde daha az yapımda rol aldı. Venus dizisindeki performansıyla BAFTA adaylığı aldı. Televizyonda Rumpole of the Bailey, Chancer ve Midsomer Murders and The Catherine Tate Show gibi yapımalrda boy gösterdi.

Leslie Phillips hakkındaki görüşlerinizi bizimle yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: The Guardian

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir