Harry Potter Serisinde Hagrid’i Canlandıran Robbie Coltrane Hayata Veda Etti

Robbie Coltrane Rubeus Hagrid ölüm haberi

Robbie Coltrane hayata veda etti. Harry Potter film serisindeki Rubeus Hagrid performansıyla akıllara kazınan usta aktör, 72 yaşında aramızdan ayrıldı.

Harry Potter’a “Seçilmiş Kişi” olduğu haberini veren, Anahtarların Bekçisi, Sihirli Yaratıkların Bakımı dersinin profesörü Rubeus Hagrid rolüyle hayatımıza giren Robbie Coltrane yaşamını yitirdi.

Coltrane, Harry Potter ile birlikte ITV’nin dedektif draması Cracker’da ve James Bond filmleri Goldeneye ve The World is not Enough’ta da rol almıştı.

Robbie Coltrane, Eşsiz Bir Yetenekti

Oyuncunun menajeri Belinda Wright, ölüm haberini doğruladı. Wright, sanatçının İskoçya’daki Falkirk yakınlarında bir hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı. Aktör için “eşsiz bir yetenek” ifadesini kullanan Wright, oyuncunun Hagrid rolüyle “dünyanın dört bir yanındaki çocuklara ve yetişkinlere neşe getirdiğini” kaydetti.

Oyuncunun ölüm haberinin ardından J.K. Rowling Twitter hesabı üzerinden üzüntüsünü dile getirdi:

“Robbie gibi birini bir daha asla tanıyamayacağım. İnanılmaz bir yetenekti. Onu tanıdığım, onunla çalıştığım ve onunla güldüğüm için çok şanslıyım. Başta çocukları olmak üzere tüm ailesine sevgi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Robbie Coltrane jk rowling

Gerçek adı Anthony Robert McMillan olan İskoç oyuncu, 1950 yılında Rutherglen, Güney Lanarkshire’da dünyaya geldi.

Robbie Coltrane 40 Yılı Aşan Oyunculuk Kariyerine Birçok Yapım Sığdırdı

Coltrane, öğretmen ve piyanist Jean Ross ile Ian Baxter McMillan’ın oğluydu. Perth ve Kinross’taki bağımsız okul Glenalmond College’da eğitim gördü.

Yıldız aktörün oyunculuk kariyeri, 1979 yılında Play for Today adlı televizyon dizisiyle başladı. Sonrasında BBC’de yayınlanan komedi dizisi A Kick Up the Eighties ile adından söz ettirmeye başladı.

1983’te ITV komedisi Alfresco’da Emma Thompson ve Hugh Laurie gibi yıldızlarla rol aldı. 1987’de bir kez daha Emma Thompson ile Tutti Frutti’de boy gösterdi. İkili daha sonra Harry Potter serisinde bir kez daha buluşacaktı.

Coltrane, 1993’ten 1995’e kadar ITV dizisi Cracker’da ve 2006’da Dr Eddie “Fitz” Fitzgerald rolüyle ismini geniş kitlelere duyurdu. Bu rolle üç defa üst üste en iyi erkek oyuncu dalında BAFTA kazandı.

Robbie Coltrane Rubeus Hagrid

Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson ile birlikte; 8 film boyunca Harry Potter serisinde yer alarak bütün Potterhead’lerin gönlünde yer edinmeyi bildi.

50 Yıl Sonra Hagrid…

İskoç aktör, Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts özel bölümünde de yer almış ve birçok hayranı duygusal anlara sürüklemişti.

“Çocuklarımın nesli bu filmleri çocuklarına izletecek. Yani 50 yıl sonra bu filmi yine izliyor olabilirsiniz. Ne yazık ki ben burada olmayacağım… ama Hagrid olacak.”

Robbie Coltrane’in Hagrid performansı ve oyuncu hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: BBC

5 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir