“Harry Potter” Serisindeki Minerva McGonagall Rolüyle Hafızalara Kazınan Maggie Smith Hayata Veda Etti

Maggie Smith - Minerva McGonagall - Ölüm Haberi

Maggie Smith 89 yaşında hayatını kaybetti. Harry Potter film serisinde canlandırdığı Profesör McGonagall karakteriyle gönlümüzde yer tutan Oscarlı aktrisin ölüm haberini ailesi duyurdu.

2001 – 2011 yılları arasında toplam 8 Harry Potter filminde Minerva McGonagall karakterine hayat veren yıldız oyuncu Maggie Smith aramızdan ayrıldı.

Oyuncunun ailesi, film, TV ve tiyatro sahnesindeki sayısız rolüyle bilinen Dame Maggie Smith’in bugün Londra’da hayata veda ettiğini açıkladı.

Sanatçının oğulları Toby Stephens ve Chris Larkin, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu sabah, 27 Eylül Cuma günü erken saatlerde hastanede huzur içinde yaşamını yitirdi. Ardında ise olağanüstü annelerini ve büyükannelerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan iki oğul ve beş sevgi dolu torun bıraktı.

“Bu vesileyle Chelsea ve Westminster Hastanesi’nin harika personeline son günlerinde gösterdikleri özen ve sonsuz nezaket için teşekkür etmek istiyoruz.”

Maggie Smith - Minerva McGonagall - Ölüm

Oyunculukla Geçen Bir Ömür: Maggie Smith

Maggie Smith, 28 Aralık 1934’te Ilford, İngiltere’de Nathaniel ve Margaret Smith çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Smith, 16 yaşına dek Oxford Lisesi’nde okudu. Ardından Oxford Playhouse’ta oyunculuk eğitimi almaya başladı.

Maggie Smith oyunculuk kariyerine 1952’de Playhouse’ta başladı ve aralarında The Twelfth Night’taki Viola rolü de dahil olmak üzere birçok tiyatro oyunda sahne aldı. Aktris zaman içerisinde Broadway’de çeşitli oyunlarda izleyicilerin karşısına çıkmaya başladı.

Smith 60 yılı aşkın kariyeri boyunca 80’den fazla film ve TV dizisinde rol aldı ve dördü Broadway’de olmak üzere düzinelerce oyunda sahneye çıktı.

Maggie Smith - Profesör McGonagall

Othello (1965), The Prime of Miss Jean Brodie (1969), Clash of the Titans (1981), The Secret Garden (1993), Gosford Park (2001), The Best Exotic Marigold Hotel (2012) ve The Lady in the Van (2015) gibi filmlerde rol alan aktris; The Prime of Miss Jean Brodie yapımındaki Jean Brodie performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını ve California Suite (1978) yapımındaki Diana Barrie rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandı.

Usta oyuncu kariyeri boyunca ayrıca beş BAFTA, dört Emmy, üç Altın Küre ve bir Tony ödülü kazandı.

Harry Potter serisindeki rolüyle milyonlarca izleyicinin kalbinde taht kuran Maggie Smith, son dönemlerde Downton Abbey yapıtlarında canlandırdığı Violet Crawley karakteriyle adından söz ettiriyordu.

Harry Potter filmlerinin resmi hesabı, Maggie Smith’in ölüm haberinden sonra şu açıklamayı yayınladı:

“Dame Maggie Smith, sekiz Harry Potter filminin tamamında Profesör McGonagall rolüyle parlayan bir güçtü. Bugün 89 yaşında hayatını kaybettiğini öğrenmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Gryffindor Binası’nın başkanı olarak kıvrak zekası ve müthiş varlığı Hogwarts’ın her zaman emin ellerde olmasını sağladı.”

Maggie Smith hakkındaki hislerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Huff Post


Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip edebilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir