“Harry Potter” Serisinin Dumbledore’u Michael Gambon’ın Vasiyeti Açıklandı

Michael Gambon Vasiyeti

Michael Gambon Eylül 2023 tarihinde hayata veda etmişti. Ünlü oyuncunun vasiyeti, ölümünden 6 ay sonra açıklandı. Harry Potter serisinde canlandırdığı Albus Dumbledore rolüyle hafızalara kazanan aktörün servetini 61 yıllık eşi Anne Gambon’a bıraktığı; kız arkadaşının ise hiçbir şey alamadığı belirtildi.

Richard Harris’in ölümünün ardından Albus Dumbledore rolünü devralan Michael Gambon, 2004-2011 yılları arasında Harry Potter dünyasının en ikonik büyücülerinden birisine hayat vermişti. 28 Eylül 2023’te aramızdan ayrılan Gambon, ardında milyonlarca yaslı Potterhead ve sinemasever bırakmıştı.

“Sör” ünvanlı oyuncu İrlanda’da dünyaya gelmiş ve yarım asrı aşan oyunculuk kariyeri sonrasında ardında sayısız efsane performans bırakmıştı.

Michael Gambon, Lady Anne ile 22 yaşındayken evlenmiş ve çift ömürlerinin sonuna dek evli kalmıştı. Ancak 2002 senesinde Gambon, set tasarımcısı Philippa Hart ile bir ilişkisi olduğunu açıklamıştı. Bu durum, oyuncunun vasiyetinin nasıl şekilleneceğine dair bazı soru işaretlerini de beraberinde getirmişti.

Michael Gambon Vasiyeti - Lady Anne
Gambon, Lady Anne ile birlikte.

Michael Gambon Tüm Mirasını Eşine Bıraktı

Michael Gambon’ın vasiyeti 5 Mart 2024 tarihinde açıklandı. Bununla birlikte usta oyuncunun 17 yaşındaki Tom ve 15 yaşındaki William adlı çocuklarının annesi olan kız arkadaşı Philippa’ya “hiçbir şey” bırakmadığı ortaya çıktı.

Gambon’ın vasiyetini 2016 yılında hazırladığı ve eşi Lady Anne ile 60 yaşındaki oğulları Fergus’u mirasını bıraktığı kişiler olarak seçtiği belirtildi. Aktör, eşi Anne’in kendisinden önce ölmesi durumunda 1,465,882 sterlinlik servetinin tamamının oğlu Fergus’a bırakılması için düzenlemeler yapmıştı.

Vasiyetnameye göre yıldızın kız arkadaşı Philippa Hart’la olan çocuklarının her birine 10.000 sterlin verildi. Ayrıca her ikisine de gümüş bir Variety Club of Great Britain sahne oyuncusu ödülü bırakıldı. Daily Mail tarafından aktarılan üç sayfalık vasiyete göre çocuklardan en büyüğüne 1987 yılında verilen bir ödül bırakılırken, en küçüğü 2000 yılında verilen bir ödülü aldı.

Michael Gambon Vasiyeti - Philippa Hart
Gambon, Philippa Hart ile birlikte.

Gazeteye konuşan Philippa Hart, vasiyetin dışında bırakıldığı hakkında kendisine daha önce bir bilgi verilip verilmediğini paylaşmayı reddetti.

Hart şu ifadeleri kullandı:

“Bu beni ilgilendirmez. Bu konuda gerçekten konuşmak istemiyorum.”

Michael Gambon, Philippa ile olan ilişkisini gizli tutmadı. İkili sevgili olduktan bir yıl sonra oğlu Fergus’tan iki yaş küçük olan kız arkadaşını Maggie Smith ve Charles Dance gibi rol arkadaşlarıyla tanıştırdı. Tüm bu süreçte Lady Anne ilişkiyi kabullenmiş görünüyordu. Michael yıllarca zamanının bir kısmını Lady Anne Gambon’la  Gravesend’daki malikânesinde geçirirken diğer kısmını ise Philippa ve çocukları Tom ve Will’in şu anda yaşadığı Batı Londra’daki bir evde geçiriyordu.

İlginizi çekebilir: Dumbledore Ailesi’nin Hayatı ve Sırları

Michael Gambon hakkındaki hislerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Mirror


Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler, Facebook, X ve Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir