Harry Potter Oyuncuları Michael Gambon’ı Andı: “Anısı Sonsuza Dek Kalbimizde Yaşayacak”

Harry Potter Oyuncuları - Michael Gambon Anması

Harry Potter oyuncuları dün yaşamını yitiren Michael Gambon’ın ardından hislerini paylaştı. Seride Albus Dumbledore’u canlandıran usta aktör aramızdan ayrıldığında 82 yaşındaydı.

Harry Potter dünyasının önde gelen isimleri, seride Albus Dumbledore karakterine hayat veren Sör Michael John Gambon’ı sevgi dolu sözcüklerle andı.

Serinin başrolü Daniel Radcliffe, Harry Potter filmlerinde Michael Gambon’ın ölümünün ardından şunları söyledi:

“Michael Gambon’ın kaybıyla dünya daha az eğlenceli bir yer hâline geldi. O, birlikte çalışma ayrıcalığına sahip olduğum en usta ve en doğuştan oyuncuydu. Muazzam yeteneğine rağmen onun hakkında en çok hatırlayacağım şey işini yaparken ne kadar eğlendiğiydi.

“Eğlenceli, sevimli ve komikti. İşini elbette seviyordu fakat onun tarafından tanımlanmasına izin vermiyordu. İnanılmaz bir şakacı ve hikâye anlatıcısıydı. Gazetecilerle konuşurken gerçek ile kurgu arasındaki çizgiyi bulanıklaştırma alışkanlığı, aynı zamanda röportaj yapmak isteyebileceğiniz en eğlenceli insanlardan biri olduğu anlamına geliyordu.”

“Serinin altıncı filmi Michael ile en çok zaman geçirdiğim filmdi ve yeşil ekranın önünde geçirdiğimiz saatleri hak ettiğinden daha unutulmaz ve keyifli hâle getirdi. Aramızdan ayrıldığını duyduğuma çok üzüldüm. Onunla çalışma şansına sahip olan insanlardan birisi olduğum için çok minnettarım.”

Geçen yıl GQ’ya verdiği röportajda Gambon’ın ne kadar eğlenceli olduğundan bahseden Radcliffe, çekimlere başlamadan hemen önce Gambon’ın bir şaka yaptığını ve kendisinin dakikalarca güldüğünü söylemişti.

“Bir noktada ben kendimi toparlayamaz hâlde gülerken o, doğası gereği büyük bir ağırbaşlılık ve çekicilikle rolünü canlandırıyordu. İnanılmazdı.”

Harry Potter Oyuncuları Michael Gambon Hakkındaki Anılarını Paylaştı

Harry Potter serisinin diğer oyuncuları da usta aktörün ailesine taziyelerini sundu. Seride Ron Weasley’yi canlandıran Rupert Grint sosyal medya üzerinden şunları yazdı:

“Michael’ın aramızdan ayrıldığını duyduğuma çok üzüldüm. Setteki her güne inanılmaz bir canlılık ve atmosfer katıyordu. Çocukken beni büyülemişti. Hayattaki eğlenceyi ve tuhaflıkları bulma konusunda bana ilham olmuştu. Ailesine sevgilerimi gönderiyorum.”

Harry Potter Oyuncuları - Michael Gambon Anma

Seride Lucius Malfoy’u canlandıran Jason Isaacs ise Gambon için şunları söyledi:

“Potter filmlerinde yer almanın en büyük heyecanı, [Michael Gambon]’ın adımı bilmesi ve o korkusuz ve müthiş eğlence hissini benimle paylaşmasıydı.”

Harry Potter kitaplarının yazarı J.K. Rowling ise oyuncunun sevenlerine ve ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

“Sadece Potter’da değil, The Casual Vacancy dizisinde de onunla çalışmayı çok sevdim. Michael’ın ailesine ve onu seven herkese en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

“Anısı Sonsuza Dek Yaşayacak”

Harry Potter markasının resmi sosyal medya hesapları da usta oyuncuyu unutmadı:

“Sör Michael Gambon’ın ölümünü duyduğumuzda inanılmaz derecede üzüldük. Mizahı, nezaketi ve zarafetiyle dünyanın her yerindeki Harry Potter hayranlarına paha biçilemez bir neşe sundu. Anısı sonsuza dek kalbimizde yaşayacak.”

Harry Potter Michael Gambon - Albus Dumbledore

Felsefe Taşı ve Sırlar Odası filmlerinde Albus Dumbleodre rolünü Richard Harris canlandırmıştı. Harris’in 2002 yılında yaşamını yitirmesinin ardından role Gambon seçilmiş ve serinin geri kalanında Dumbledore rolünü devralmıştı.

Michael Gambon’ın ölümü 28 Eylül tarihinde ailesi tarafından duyuruldu.

“Sör Michael Gambon’ın kaybını duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Sevgili koca ve baba Michael, bir zatürre nöbetinin ardından eşi Anne ve oğlu Fergus yanındayken hastanede huzur içinde öldü.”

Michael Gambon hakkındaki hislerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


Harry Potter dünyasından yeni haberler için Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir