Ozan Beedle’ın Hikâyeleri’nin Resimli Özel Baskısı Türkçe Olarak Raflarda

Geçtiğimiz aylarda Ozan Beedle’ın Hikâyeleri‘ni de resimli özel baskı halinde okuyabileceğimiz haberini paylaşmıştık. Çok beklemeye gerek kalmadan artık bu baskıyı neredeyse yurt dışındaki basımıyla aynı anda, Türkçe olarak Yapı Kredi Yayınları etiketiyle okuma şansına sahibiz!

2 Ekim 2018 tarihiyle orijinal basımlarının satışa çıktığı Ozan Beedle’ın Hikâyelerigünler sonra Amerikan versiyonu kapağıyla dilimizde de yayımlanıyor. Kitap 19 Ekim itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Çeviriler artık Harry Potter denince akla gelen iki isme, Sevin Okyay ve Kutukhan Kutlu’ya ait. Kitabı resmeden isim de üç defa Kate Greenaway Madalyası’na layık görülmüş olan Chris Riddell.

Tanıtım yazısına göz atalım:

Harry Potter serisinin olmazsa olmaz ek kitaplarından “Ozan Beedle’ın Hikâyeleri”muzırlık ve sihirle fokurdayıp taşıyor, tabii bir parça mizah da dahil bu karışıma. Profesör Albus Dumbledore’un muzip ve zekice yorumlarının eşlik ettiği beş büyüleyici masaldan oluşan bu kitaba, üç kez Kate Greenaway Madalyası’na layık görülmüş pek yetenekli bir Muggle olan Chris Riddell’in muhteşem, rengârenk resimleri eşlik ediyor.

15. yüzyılda parşömene ilk kez aktarıldığından beri cadılar ve büyücüler tarafından nesiller boyu çok sevilen “Ozan Beedle’ın Hikâyeleri”, her yaştan Harry Potter hayranları ve Muggle’lar için de mükemmel bir eser.

Eh, her gülün bir dikeni vardır. Bu güzel kitapçılardan edinmek için ödemeniz gereken ücret 120 TL. İnternet üzerinden kitap satış siteleri aracılığıyla bu koleksiyonluk eseri %20-25 gibi indirimlerle satın alma imkânı ise her zaman mevcut.

Şimdiden tüm koleksiyoncu Potterheadlere keyifli okumalar diliyoruz!

Forumdan Cevaplar!