Pottermore’a Veda: Harry Potter Yeni Evine Taşındı!

Harry Potter

Dijital dünyanın yükselişiyle markaların ve eserlerin internetteki temsilleri de oldukça büyük bir önem kazanmaya başladı. 2011’de başlayan Pottermore internet sitesi de Harry Potter dünyasının sanaldaki temsili gibiydi. Şimdi yıllar sonra Potter’ın yeni bir evi var: Wizarding World.

Sitemizin sıkı takipçileri, böyle bir değişikliğin yakın zamanda gerçekleşeceğinden zaten haberdardı. Öncelikle sitenin ilk hali için hazırladığımız rehbere şuradan ulaşabileceğinizi söyleyerek söze başlayalım.

En başta, henüz Potter kitapları daha tamamlanmamışken J.K. Rowling’e dair gelişmeleri yazarın kişisel internet sitesi üzerinden alıyorduk. Seri tamamlandığında ise hayranlar Rowling’den daha fazlasını istedi. O da türlü yan hikâyeler ve yeni bilgilerle karşımızda olabileceğini çıtlattı. Halk daha fazla Potter, istiyordu ve o da bunu sağlamaya niyetliydi.

Pottermore Süreci Hızlı Başladı

Pottermore ilk duyurulduğunda serinin hayranlarını oldukça heyecanlandırmayı başarmıştı. 2011’deki beta süreci ve 2012’deki tam sürümle de işler iyice kızıştı. İlk başta neredeyse çevrimiçi bir oyun gibi ortaya çıkan site, zamanla binanı, asanı, Patronus’unu öğrenebileceğin; daha sosyal bir ortama dönüştü. Elbette J.K. Rowling’in kaleminden çıkan özel içeriklerle site iyice beslendi. Lanetli Çocuk tiyatro oyunu, Fantastik Canavarlar sinema filmleri ve seriye dair yan kitaplara hakkındaki ilk gelişmeleri hep buradan öğrendik.

Neticede birçok mecra gibi burası da eskidi. Potter dünyası ise dinamikliğini korumayı başardı. Wizarding World markası ile adeta bir evren yaratılmış oldu.

Yeni Evimiz: WizardingWorld.com ile Tanışın!

Haliyle hem yayın hakları hem de her şeyin daha derli toplu durması için yeni bir web sitesine gerek duyuldu. Pottermore bu hizmeti elbette verebiliyordu. Ancak işin içinde bazı sınırlayıcılar da vardı. Şimdi Warner Bros. ve Pottermore beraber yeni bir işbirliğine gitti. Böylece zaman zaman problem yaratabilen telif meseleleri de bu yeni bir mecrada çözülmüş oldu.

“Peki eski Pottermore’daki içerikler ve testler ne oldu?” diye soruyorsanız içiniz rahat olsun. Haberler, ekstralar, J.K. Rowling’in kaleminden dökülenler, perde arkaları, deneyimler ve testler hâla erişilebilir durumda.

Üstelik denilene göre Seçmen Şapka testi de yenilenmiş ve hayranları binalarına yerleştirmek için hazır bekliyor!

BURADAKİ bağlantıyı kullanarak Wizarding World’ün yeni internet sitesine ulaşabilirsiniz.

Bunlarla birlikte sitemizde yer alan ve büyük bir keyifle Türkçeleştirdiğimiz Pottermore içeriklerine buradan ulaşmanız mümkün.

Peki siz siteye kaydolup yeni Seçmen Şapka testini uyguladınız mı? Sonuçlar değişti mi? Yeni Harry Potter mecrasını nasıl karşıladınız?

Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

⁠⁠⁠Evapsie!