Wizarding World Sitesinin Bol Detaylı Keşif Rehberi

Daha önce sizlere gelişini müjdeyle duyurduğumuz yepyeni Harry Potter sitesi Pottermore ve Warner Bros. ortaklığıyla nihayet yayın hayatına başladı. Bizler de siz değerli okurlarımız için, başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir Wizarding World Rehberi hazırlayalım istedik!

Hepimizin büyük bir heyecanla beklediği bu muhteşem siteye birlikte göz atmak, içeriğini daha yakından tanımak ister misiniz? Sizler için hazırladığımız Wizarding World Rehberi’ni siteyi incelemenize kolaylık sağlaması için kullanabilirsiniz.

Öncelikle siteye buraya tıklayarak giriş yapıyorsunuz. Web sitesinin açılış sayfasında bizi “Harry Potter ve Fantastik Canavarlar macerasına hazır olun” şeklinde bir karşılama mesajı ve üye olmak için kullanılacak bir buton karşılıyor.

Alt kısımlara indiğinizde “Büyücü Pasaportu Tanıtımı”, “Favorilerinizi Arkadaşlarınızla Paylaşın” ve “Wizarding World Hakkında” şeklinde üç bölüm bulunuyor. Büyücü Pasaportu kendi sihirli kimliğinizi oluşturarak yeni tecrübelerin kilidini açmanızı sağlıyor. Yeni Büyücü Pasaportu sayesinde Hogwarts binanızı, Patronusunuzu ve asanızın bilgilerini saklıyorsunuz. Ayrıca keşfedecek yeni sürprizler olduğunda haberiniz olmasını sağlıyor. Bu Pasaport’u yeni bir üyelik formu ile ya da doğrudan Pottermore hesabınızı bağlayarak edinebiliyorsunuz.

Pasaport’a kavuştuktan sonra da Binanız hakkında gururlanabilirsiniz. Pasaport’unuz ile Harry Potter ve Fantastik Canavarlar’dan sevdiğiniz şeyleri (karakterler, iksirler, yiyecek ve içecekler vs.) favorilerinize ekleyebilir ve bu büyülü dünyayı çevrimiçi olan arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Pottermore hesabınızı bağlamak istediğinizde öncelikle Pottermore şifrenizin yerini alacak yeni bir şifre girmeniz isteniyor. Sonrasında birkaç kişisel bilgi (doğum tarihi, ad, soyad, ülke) doldurmanızın ardından kaydettiğiniz e-posta adresine bir doğrulama kodu geliyor.

Kişisel Pasaport’unuzda sizi bekleyen ilk kısım “Favorileriniz” oluyor. Her bir kategoriden bir seçim yapma ve paylaşma şansınız var.

Paylaşmak ve binanızı gururlandırmak isterseniz de seçtiğiniz altı favoriden üçünü seçmeniz bekleniyor, sonrasında sosyal medyada paylaşabileceğiniz formda bir görsel oluşmuş oluyor:

Bir sonraki kısımda asanızın bilgileri yer alıyor:

En altta ise Patronus‘unuz bulunuyor:

Görünüşe göre sitenin “Wizarding World Hakkında” kısmı henüz tamamlanmış değil. Kitaplardan filmlere, tiyatrodan, oyunlara ve daha ötesinde, Harry Potter ve Fantastik Canavarlar, yaklaşık 20 yıldır hayranlarına büyük bir keyif yaşatmakta. Wizarding World Digital’in açtığı bu yeni dijital sayfayla sihir şimdilik beklemede. O zamana kadar güncellemeleri yine Pottermore üzerinden takip edeceğiz gibi duruyor.

Son olarak sizlerle Pottermore’de yayınlanan Wizarding World Pasaport’larına göre kullanıcıların en çok tercih ettiği seçenekleri paylaşalım. Bakalım Potter hayranları arasında favorilerin dağılımı nasılmış?

İşte Wizarding World Üyelerinin Favorileri

Her bir kategorideki onlarca seçenek içinden birer tanesini seçip en sonda da sadece üç favoriye indirgenen #MyWizardingWorld oluşumunda paylaşımlar altındaki seçimlerin oldukça ilginç modeller izlediği tespit edilmiş. Sonuçta 5.662.828 muhtemel kombinasyon varken ağırlıklı seçimler için ilginç bulgular şu şekilde:

1. Kazan Sayacı

En popüler iksir seçimi aslında sürpriz olmadı: Hepimiz birazcık iyi şans peşinde koşuyoruz, bu nedenle de favori iksir Felix Felicis oldu. Ve bu seçimi yapanlar arasında en fazla karşılaşılan bina Ravenclaw, son derece mantıklı bir seçim gerçekten.

2. Cannonlar Sonunda Bir Şeyler Kazanabildi

Cannons takımı ligde sonuncu olsa da favori seçimlerinde çok az farkla ikinci olarak favori Quidditch takımı Holyhead Harpies’in çok az gerisinde kaldı.

3. Patronus Gücü

Expecto Patronum en çok tercih edilen favori büyü oldu. Dört bina arasında genel tercih bu şekilde olsa da  Gryffindorlar Slytherinleri ikiye katlamış durumda. Çağırma Büyüsü, Accio, ise Slytherin hariç en çok tercih edilen ikinci büyü (Slytherinler en çok Sectumsempra’yı tercih etmiş, neden acaba…)

4. Üzgünüz, Flitwick

McGonagall’ın en büyük hayranının Ravenclawlar olması şaşırtıcı. Özellikle de kendisi de Ravenclaw olmasına rağmen Gryffindor’un Başı olması nedeniyle.

5. Crabbe mi Goyle mu?

Tıpkı Draco gibi, favori karakteri Crabbe ya da Goyle olanlar göreceklerdir ki bu ikisinden birini seçemiyorsunuz. Belki de hiç kimse birini diğerinden ayıramadığındandır?

6. Hermione için Sevgi Evi

Dört Bina tarafından da en çok tercih edilen favori Hogwarts öğrencisinin kim olduğunu biliyor musunuz? Trampetler çalsın lütfen… tabii ki Hermione Granger! Daha özelde incelemek gerekirse, Ravenclawlar Luna Lovegood, Slytherinler Draco Malfoy, Gryffindorlar Hermione ve Hufflepufflar da Hermione seçmiş görünüyor.

7. Sihirli Yaratıkların Bakımı

Hufflepuff Binası’nın ilk beş favori sihirli yaratığı, tersten olarak:

5) Kabuluk

4) Ejderha

3) Anka Kuşu

2) Burnuk

1) Hippogriff

8. Favori Hapishane

Slyhterin’de olmayıp kötü yola sapan cadı ya da büyücü azdır. Hufflepufflara kıyasla Slytherinler üç katı fazla Azkaban’ı tercih etmiş.

9. Hufflepufflar sever…

… diğer binalardan daha çok Kaymak Birasını! Onları suçlayabilir misiniz?

10. Hepimizin “Ev” Dediği Yer

Tüm mekanlar içerisindeki en favori mekanın Hogwarts olması şaşırtıcı değil… Elbette, tüm dört bina mensupları aynı fikirde.

Görünüşe göre Pasaportlar Harry Potter hayranları adına çok fazla bilgiyi açığa çıkartıyor. Yeni internet sitesinin gizemleri hâlâ hepimizi merak içerisinde bıraksa da şimdilik elimizdekilerle yetinmek zorunda kalacağız gibi görünüyor.

Sihir Dünyası’na aralanan kapıdan Pasaport’larımızla geçmeyi başardık. Kapı tam olarak açılıp gizem perdesi kalktığına kim bilir hangi sürprizlerle karşılaşacağız. Devamı için takipte kalmaya devam edin.

Eğer yeni siteye üye olduysanız görüşlerinizi ve Pasaport’larınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!