Pottermore ve Warner Bros.’tan Yepyeni Bir Harry Potter Sitesi Geliyor!

pottermore jk rowling

Biraz daha dijital sihre hangi Potterhead hayır diyebilir ki? IGN‘in haberine göre Pottermore ve Warner Bros. ortaklığında yepyeni bir Harry Potter sitesi geliyor!

Pottermore ve Warner Bros. yeni bir iş ortaklığı ile Harry Potter ve Fantastik Canavarlar içeriklerini Dijital Büyücü Dünyası adıyla tek bir çatı altında topladıklarını duyurdu.

Pottermore’da yayınlanan bildiriye göre, 15 Mayıs 2019 itibarıyla Pottermore üzerinde yer alan tüm içerikler, testler ve makaleler Wizarding World adlı web sitesine taşınacak ve Dijital Büyücü Dünyası adındaki bu oluşum her iki sitenin de içeriklerini yönetiyor olacak.

wizarding world

Harry Potter Dünyasının En Fantastik Canavarları

“Pottermore ve Warner Bros. arasındaki bu yeni işbirliği ile Dijital Büyücü Dünyası’nın size sunacağı daha fazla dijital tecrübeye hazırlıklı olun,” diyor bildiride. “Neler peşinde olduğumuzu sizlere göstermek için sabırsızlanıyoruz…”

Pottermore’un yöneticisi ve J.K. Rowling’in temsilcisi Neil Blair, The Book Seller’a, iki yayın hakları şirketini bir araya getirmeyi uzun zamandır düşündüklerini söyledi. 2012’de özellikle Harry Potter e-kitaplarını, dijital sesli kitapları, ünlü Seçmen Şapka testi gibi varlığını oluşturan içerikleri yayınlamak için yaratılan Pottermore, her zaman Warner Bros. tarafından üretilen filmler ile ilgili içeriklere sınırlı erişimde oldu.

“Bu girişim ile şimdiye kadar Pottermore’da yaptığımız şeyi genişletip derinleştireceğiz. Artık yayın hakları gibi bir engelimiz de kalmadığına göre herhangi bir şeyi yapmamamız için hiçbir sebep bulunmuyor. Artık tek sınırımız hayal güçlerimiz ve teknolojinin geldiği nokta olacak.”

newt ve kardesi

Büyücü Dünyası web sitesinde yayınlanan ifade şu şekilde:

“Harry Potter, Fantastik Canavarlar ve giderek büyüyen sayıdaki karakterler, hikayeler, tecrübeler ve bunların ürünleri kapsayan sihirli bir evren ve bu sihirli evrenden ilhamla oluşacak yepyeni projeler.”

Pottermoreun temel içeriklerinin bu web sitesine aktarılmasından sonra yayınlanacak yeni içeriklerle ilgili şimdilik bir bilgi yok. Ancak yakın zamanda yeni bilgiler paylaşacaklarını iletiyorlar. Görünüşe göre Pottermore, yalnızca e-kitapları ve dijital sesli kitapları satmak için bir online satış sitesi olarak kalabilir, ancak yine de detayların gelecekte duyurulacağını belirtmek isteriz.

Yeni siteye 15 Mayıs tarihinden itibaren BURADAN ulaşabilirsiniz.


Bize göre oldukça geç kalınmış bir hamle olmasına rağmen bu haberi pek çok kişi gibi heyecanla karşıladık. Yeni içerikleri her zaman en hızlı şekilde sizlere aktarmak için hazır bir şekilde bekliyor olacağız. Peki siz bu haberi nasıl karşıladınız? Yorumlarda buluşalım.

Forumdan Cevaplar!