Ralph Fiennes Neredeyse Lord Voldemort Rolünü Oynamayacakmış!

lord-voldemort-Ralph-Fiennes

Seri boyunca bütün Harry Potter hayranlarının nefret etmeye bayıldığı karakter Lord Voldemort idi. Harry’nin ailesini öldürdüğü için ona sinirlendik, Harry ile olan savaşlarında ekrana heyecanla kitlendik… Hepimiz bu karakterden nefret ediyor olsak da şunu söyleyebiliriz ki karakteri canlandıran Ralph Fiennes bu rolün gerçekten hakkını verdi! Şimdi gelin de Fiennes’in Voldemort rolü hakkında söylediklerine bakalım. 

Oyuncu Ralph Fiennes geçtiğimiz zamanlarda Digital Spy sitesi ile yaptığı bir röportajda neredeyse Harry Potter serisinde Lord Voldemort rolünü oynamayacağını söyledi. Eğer kız kardeşi olmasaymış bu rolü oynama konusunda hiçbir isteği yokmuş!

“Kitapları bilmiyordum. İlk Harry Potter filmini izlemiştim ama benim ilgimi çeken bir materyal olduğunu hissetmemiştim… Ancak sonradan kız kardeşim beni aradı ve ‘Senden Voldemort’u oynamanı istemişler. Bunun ne kadar büyük bir şey olduğunun farkında değil misin?’ dedi.”

Kız kardeşinin çocuklarının da bu kitap serisi konusunda çok hevesli olduğunu duyduktan sonra bu rolün ne kadar büyük bir rol olduğunu fark etmiş. Fiennes, Voldemort rolünün gerçekten hakkını verdi ve dünyanın her yerinden birçok hem yetişkinlerin hem de çocukların kalbinde bir korku ortaya çıkardı. Hatta Daniel Radcliffe bile bir röportajında, Fiennes ile Harry Potter ve Ateş Kadehi’nin ilk sahnesini çekerken ondan birazcık korktuğunu itiraf etmişti:

“Ben 15 yaşındayken Ralph ile çektiğimiz ilk sahneyi hatırlıyorum. Başta Alan Rickman’dan korktuğumdan da daha fazla korkmuştum… Ralph ilk birkaç yıl beni gerçekten korkutuyordu.”

Bu, Fiennes’in oynadığı ilk kötü adam rolü değildi. Oyunculuk kariyerinin çoğunu kötü adamları oynayarak geçirdi; mesela Kızıl Ejder (2002) filminde bir seri katili, Uğultulu Tepeler’in 1992 yapımında Heathcliff karakterini oynamış ve 1998 yapımı animasyon filmi Mısır Prensi’nde de Ramses karakterini seslendirmişti. Fiennes, Voldemort rolüyle yakaladığı inanılmaz başarıya rağmen, Ölüm Yadigarları Bölüm 2’nin çekimi bittikten sonra bir daha kötü adam rollerinde oynamayacağını duyurmuştu:

“Ben sadece kötü ruhlu karakterleri oynamak istememiştim… ‘Onların bakış açısından görmeye çalış olayları, gerçekten kötü insanlar değiller, iyi tarafları da var’ diye düşünmeye karşı olan ilgimi kaybettim artık.”

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları - Bölüm 1

Bir röportaj sırasında Fiennes, Voldemort’un iyi bir yanını veya yaptığı şeytani şeylerin arkasındaki bir nedeni bulmaya çalıştığını söyledi. Voldemort’un doğduğu andan itibaren bir öksüz olarak yetiştiğini ve ailesinden sevgi görmediğini fark etmiş, bu da Fiennes’e Voldemort’a karşı empati duyabileceği bir şey vermiş. Aynı zamanda Fiennes’in Voldemort’un yalnızlığını ve etrafındaki herkesi kontrol etme arzusunu anlamasını da sağlamış. Bunlara bakarak da Fiennes’in bu kötü karakter rolünü neden oynadığını anlayabiliyoruz.

Bizce Ralph Fiennes bu rolü oynarken inanılmaz bir iş çıkarmış! Voldemort rolünü başka bir oyuncunun oynadığını hayal edebiliyor musunuz? Sizce bu role başka hangi oyuncular uygun olabilirdi? Bizimle fikirlerinizi paylaşırsanız seviniriz!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir