Rowling, Ariana Dumbledore’un Bir Obscurus’u Olduğunu Doğrulamış Olabilir

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar’ı izlemiş olan hayranlar için bu cevap pek de şaşırtıcı olmasa da, yazar J.K. Rowling geçtiğimiz perşembe günü Albus Dumbledore’un kardeşi Ariana ve Obscurus hakkında atılan bir gönderiyi beğendi.

Guscamender : Ariana Dumbledore bir Obscurus muydu?

-Pameluh : Rowling’in beğenisi “evet” olarak kabul eden tek kişi ben miyim?

Ufak bir hatırlatma; filmdeki Obscurus, Credence Barebone idi ( Ezra Miller tarafından oynanmıştı )

Obscurus, büyü gücüne sahip bir çocuğun içindeki enerjiyi baskılamasıdır. (Bu durumda Obscurial oluşmaktadır.) Karanlık ve parazit bir güç olarak tanımlanır. Büyü gücüne sahip çocuklarda, yetenekleri sebebiyle fiziksel ve psikolojik bir baskı veya taciz ile karşılaştığı zaman ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu enerji, kontrolü ele aldığında yıkıcı bir öfke ve şiddet ile eylemlerde bulunur.

Yukarıda yapılan tanım, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları sırasında, üç muggle çocuk tarafından saldırıya uğrayan Ariana’nın hikayesi ve büyünün içinde baskılanması ile son derece uyumlu. Her ne kadar J.K. Rowling gönderiyi beğenmiş olsa da, Ariana’nın durumunu tam olarak doğruladığı da söylenemez.  Bu bilginin sonraki Fantastik Canavarlar filmlerinde ne kadar önemli olacağı ise hâlâ bir sır.

Siz ne dersiniz? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İlginizi çekebilir:

Ariana Dumbledore’un Sırlarla Dolu Yaşamı ve Ölümü

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir