Rusya’dan Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi’ne Rakip: “Büyücü Kadının Sırları” Filmi Geliyor

Rusya’dan Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi’ne Rakip Yeni Film

Büyücü Kadının Sırları kitabı sinemaya uyarlanıyor. Rus animasyon stüdyosu Soyuzmultfilm, yeni filmlerinin Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi’ne bir yanıt niteliği taşıdığını dile getirdi.

Çocuk yazarı Yuliya İvanova tarafından kaleme alınan ve çizimleri Tatyana Petrovska imzasını taşıyan Büyücü Kadının Sırları (Secrets of the Enchantress), Elda ve Şani adlı iki genç kıza odaklanıyor. Genç büyücüler yaşadıkları bu gizemli dünyada, büyülü tarikatlardan oluşan bir krallık içindeki bölünmeye direnmeye çalışıyorlar. Beş kitaptan oluşan serinin ilki 2020’de RosCon ödülünü kazandı.

İşte şimdi Büyü Döngüsü adlı bu fantastik çocuk serisi, Moskova merkezli ünlü Rus animasyon stüdyosu tarafından beyaz perdeye uyarlanıyor. Ancak stüdyo, bu filmin Batı’nın Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi yapımlarına bir yanıt niteliği taşıdığını iddia ediyor.

Soyuzmultfilm Yönetim Kurulu Başkanı Yuliana Slashcheva tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Hâlihazırda çocuklar için yazılan ve okunan kitaplara dayanan yeni karakterler içeren, geliştirme aşamasında olan birkaç uzun metrajlı animasyon filmimiz var. Bunlar aslında bizim Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi, Marvel ve Superman’e cevabımız. Elda ve Şani adlı genç büyücülerin yaşadığı gizemli ve güzel bir dünya. Bu kızlar, güçlü büyülü tarikatlardan oluşan bir krallık içindeki bölünmeye direniyor. Çok sayıda orijinal karakter ve hikâye olacak.”

Büyü Döngüsü 1 - Enchantment’in Sırları

Harry Potter Serisine Rakip Olmaya Hazırlanan Rus Animasyon Stüdyosu, Farklı Animasyon Projeleri de Hazırlıyor

Cheburashka (Çiburaşka), Bremen Mızıkacıları, kutup ayısı Umka gibi unutulmaz çizgi filmleri dünyaya kazandıran Rus animasyon stüdyosu ayrıca yazar Oleg Roy’un Maluşa adlı kitabını da animasyon filmine uyarlama planlarından bahsetti. Söz konusu kitap, kuzeyde yaşayan Erik adlı bir gencin maceralarını konu ediniyor. Kitap boyunca Erik, ailesine asker olmaya layık olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Planlanan filmin şu anda senaryo yazım aşamasında olduğu açıklandı.

1936 yılında Moskova’da kurulmuş olan Soyuzmultfilm, bugüne dek 1.500’den fazla çizgi film üretti. Stüdyonun 1950’lerin başında başlayıp 1980’lerin sonlarına kadar ürettikleri “Altın Koleksiyonu”, animasyon türünün klasikleri ve dünyaca ünlü yönetmenlerin, yapım tasarımcılarının ve animatörlerin en iyi eserlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Buyu Döngüsü Rus Fantastik Çocuk Serisi

Dünyanın en çok izlenen fantastik sinema serilerinden olan Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi ile yapılan bu kıyaslamayı sizler nasıl buluyorsunuz? Sizce Büyücü Kadının Sırları gerçekten de izleyiciler üzerinde bu iki ünlü seri kadar bir etki bırakabilir mi? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Sputnik News, Russia Post English

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir