J.K. Rowling İmzalı “Harry Potter” Serisinin Resmi Elkitabı “Sihirli Almanak” Çıktı

Harry Potter Sihirli Almanak - J.K. Rowling

Harry Potter Sihirli Almanak eseri Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Yapı Kredi Yayınları, Potterhead’leri mutlu edecek yeni bir koleksiyonluk çalışmayı okurla buluşturuyor.

Büyücülük Dünyası markasını başlatan Harry Potter ve Felsefe Taşı 1997 yılında okurlarla buluştuğunda kimse milyonlarca okurun ve izleyicinin peşinde koşacağı koca bir külliyatın ortaya çıktığını öngörememişti. Britanyalı yazar J.K. Rowling, 2007’ye kadar toplam 7 Potter macerası kaleme aldı ve bu eserler 8 ayrı filmde beyaz perdeye taşındı.

Hikâye şimdilerde Max platformunda yayınlanacak yeni diziyle bir kez daha ekrana taşınmaya hazırlansa da Potterheadler “koleksiyonluk eserler” konusunda oldukça şanslı bir konumda bulunuyor.

Resimli özel baskılardan binalara özel koleksiyonluk edisyonlara dek Potter dünyasını detaylıca keşfetmek isteyenler için birçok çalışma yer alıyor. İşte o eserlere son eklenen kitap ise orijinal adı The Harry Potter Wizarding Almanac olan ve Bloomsbury Publishing tarafından henüz yayımlanan Sihirli Almanak oldu.

7 ana başlık altında şekillenen kitabın iskeletini şu bölümler oluşturuyor:

  • Hayattaki Cadılar ve Büyücüler
  • Spor, İnsanla rve Büyücülüğe Dair Her Şey
  • Olağanüstü ve Tuhaf Yerler
  • Hogwarts’a Davet
  • Büyüler, Tılsımlar ve Affedilmez Lanetler
  • Sihrin Denetlenmesi ve İlham Veren Kurumlar
  • Canavarlar, Varlıklar ve Bitkiler

Serisinin sevilen karakterleri, unutulmaz anları ve mekânları bu koleksiyonluk eserde özel bir baskı eşliğinde bir araya getiriliyor.

Sihirli Almanak’ın çizerleri arasında Peter Goes, Louise Lockhart, Weitong Mai, Olia Muza, Pham Quang Phuc, Levi Pinfold ve Tomislav Tomic yer alıyor.

Harry Potter Sihirli Almanak – J.K. Rowling | Arka Kapak Tanıtımı

Harry Potter Sihirli Almanak - J.K. Rowling

J.K. Rowling’in Harry Potter kitaplarının resmi elkitabı

Harry Potter’ın büyücüler dünyasında yolculuğa çıkın.

Sihirli yerleri keşfedin, asa ilmini inceleyin, fantastik canavarlarla karşılaşın ve cadılar ile büyücülerin hayatlarını okuyun.

Seçmen Şapka, büyüler, her şey bu kitapta!

Harry Potter serisinden sevilen karakterler, unutulmaz anlar ve mekânlar bu göz kamaştıran kitapta bir araya geliyor. Her sayfada dikkatinizi çekecek muhteşem ayrıntılarla bezeli Harry Potter Sihirli Almanak büyücüler dünyasına dair gerçek ve eğlendirici bilgiler içeriyor. Harry Potter kitaplarını yeni keşfedecek okurlar için muhteşem bir elkitabı, üstelik sadık hayranları şaşırtacak kadar da ayrıntılı. Büyücüler dünyasına dair listeler, çizelgeler, haritalar ve sihre dair her şeyi keşfedeceğiniz temel bir kitap!

Toplamda 208 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Darmin Hadzibegoviç, düzeltisini Filiz Özkan, grafik uygulamasını İlknur Efe üstleniyor. Ekim 2023 tarihinde yayımlanan kitabın çevirisinde kaynak alınan materyal ise Bloomsbury Publishing’in 2023 baskısı.

Harry Potter Sihirli Almanak hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın!

Forumdan Cevaplar!