Tom Riddle’ın Gençliğini Canlandıran Christian Coulson İle Söyleşi

tom-riddle-young

Harry Potter ve Sırlar Odası’nda genç Tom Riddle’ı canlandıran Christian Coulson’la Tom Riddle hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirildi. Tuhaf rastlantılarla dolu bu kısa sohbet, finalindeki sorusuyla bizleri fazlasıyla heyecanlandırmaya yetti!

Coulson genç Riddle’la oldukça kolay bir şekilde empati kurabildiğini söyledi (tabii soykırımcı ve ırkçı eğilimleri hariç). London Wool Yetimhanesi‘nde büyüyen Tom Riddle oldukça izole ve sorunlu bir çocukluk geçirmiş. Christian Coulson da yatılı okulda geçirdiği günleri Riddle’ın çocukluğuyla benzeştiriyor.

“Hogwarts gibi yaklaşık 1000 yıllık olan Westminster yatılı okulunda okudum. Ailem şehir dışındaydı, tek başımaydım bu yüzden kimsesiz olduğumu hissettim. Bu yüzden hayatta kalma içgüdüsüyle biraz karanlıklaşıyorsunuz.”

“Dumbledore (Richard Harris) ile çektiğimiz sahnede gerçekten eğlenmiştim. O sahnede Tom Riddle örnek bir öğrenci taklidi yapıyor ve yalan söylüyor.”

Coulson bu sahneyle ilgili olarak şöyle konuştu:

“Bu sahne bana yatılı okulda başımdan geçen birçok farklı tecrübeyi anımsattı. Dışarı oldukça düzgün görünüp gizli gizli kuralları çiğnemek…”

tom-riddle-young2

J.K. Rowling’in Lord Voldemort karakterini henüz ince ince işlediği bir dönemde bu karakteri canlandırmanın onu heyecanlandırdığını söyledi.

“O zamanki kitaplarda (ilk dört kitap) karakterin şeytaniliğinin oldukça soğuk bir yanı vardı ve bunu keşfetmek oldukça heyecanlıydı.”

Riddle’ın hikayesi, 1926’da, Newt Scamander MACUSA’ya vardığında başlıyor. Tesadüfe bakın! Belki de Fantastik Canavarlar filminde Karanlık Lord hakkında az da olsa bir şeyler görür müyüz acaba yoksa küçük Riddle için çok mu erken?

5 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir