Wizarding World “Harry Potter” Adıyla Yeniden Markalanıyor

Wizarding World Harry Potter Yeni Markalaşma

Wizarding World internet sitesi Harry Potter adını aldı. Büyücülük Dünyası sürpriz bir kararla yeniden markalanıyor.

J.K. Rowling’in fantastik roman serisi Harry Potter, 1997 – 2007 yılları arasında yayımlandı. Film uyarlamalarının perde yolculuğu ise 2011’de sona erdi. Ancak Rowling’in büyülü dünyası farklı medyumlarda genişlemeye devam etti.

Özellikle internet dünyası bir dönem Pottermore ile yeni Harry Potter içeriklerine ulaşma fırsatı buldu. Bizler de Fantastik Canavarlar ekibi olarak Pottermore’un o meşhur arşivini şurada sizlerle buluşturmuştuk. Ancak 2019’da Pottermore sitesi Wizardingworld.com olarak yeniden markalanmıştı.

Wizarding World Harry Potter Markalaşması

Şimdi ise aynı internet sitesi bir kez daha isim değiştirdi. Wizardingworld.com 15 Ekim itibarıyla yerini HarryPotter.com’a bıraktı. Hayranlar önceki adıyla siteye girmek istediğinde otomatik olarak yeni alan adına yönlendiriliyorlar.

Wizarding World Sitesinin Adı Harry Potter Olarak Değişti

Ancak bu değişiklik şimdilik yalnızca alan adıyla sınırlı gibi görünüyor. Sitedeki Patronus testinden diğer içeriklere tüm materyaller aynı şekilde erişilebilir konumda. Ziyaretçiler kişisel hesaplarının yanı sıra sınavlara, haberlere ve daha fazlasına erişmeye devam edebiliyor.

Tek gerçek farklılık, sayfanın yeni adını yansıtan üstbilgisi ve oldukça dikkatli ifadeler içeren altbilgisi gibi görünüyor. Telif hakkı korumasına dair bilgi veren satırda şu ifadelere yer veriliyor:

“Wizarding World’ü mü arıyorsunuz? HarryPotter.com, daha önce Pottermore olarak bilinen Harry Potter, Fantastik Canavarlar ve Büyücülük Dünyası’nın resmi adresidir.”

Wizarding World Harry Potter Markalaşma

Geçen haftalarda Harry Potter Fan Club uygulaması sessiz sedasız kapatılmıştı. Bu değişiklik için de herhangi bir açıklama yapılmadı. Elbette kullanıcılar Wizarding World ile Harry Potter’ı her zaman eş anlamlı buluyordu. Ancak meraklı zihinler, bu değişikliğin arkasındaki motivasyonu öğrenmek istiyor.

Bu değişikliğin sebebi, Fantastik Canavarlar üçlemesinin zayıf gişe performansında saklı olabilir. Ya da HBO’nun yeni Harry Potter dizisi, odağın marka adında tutulmak istenmesine neden olmuş olabilir. Resmi bir duyuru gelene kadar tüm bunlar şimdilik sadece spekülasyondan ibaret.

Siz bu yeniden markalama sürecini nasıl yorumluyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda paylaşabilir, yeni Harry Potter haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Ayrıca Büyücülük Dünyası hakkında sohbet etmek için buradaki bağlantıdan forumlarımıza ulaşabilirsiniz!

Kaynak: Muggle Net

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir