Yapay Zekâ Yeni Bir Harry Potter Hikâyesi Yazdı!

Günden güne gelişen Yapay Zekâ elbet bir gün Harry Potter’a da bulaşacaktı ve o an geldi çattı! Yeni hikayemize merhaba diyin: Harry Potter ve Büyük Bir Kül Yığını Gibi Görünenlerin Portresi.

Kendilerini zengin içeriklerin oluşturulabileceği bir platform olarak tanımlayan Botnik Studio, “Harry Potter ve Büyük Bir Kül Yığını Gibi Görünenlerin Portresi” isimli üç sayfalık hikayeyi Yapay Zekâ tabanlı bir tahmini metin algoritması kullanarak oluşturmuş. Bunu yapmak için de programa yedi kitabı da yüklemişler ve program da “okuduğu” metinlerden kendince uygun kelime kombinasyonları yaparak yeni bir metin oluşturmuş.

“Harry’ye göre Ron gürültülü, yavaş ve yumuşak bir kuş gibiydi. Harry kuşlar hakkında düşünmeyi sevmezdi.”

Yazılan hikaye, gerçekçi bir görünüm ve his kazanması için kitap şeklinde sunuldu. Görünüş açısından tıpatıp aynı olsa da J.K.Rowling’in yazdığıyla hiç mi hiç alakası olmayan bu yeni hikayede ilerledikçe işler daha da komik bir hale bürünüyor üstelik.

“Büyük Salon inanılmaz şekilde inleyen avizelerle ve lavoboları duvarcılıkla ilgili kitaplarla dekore eden geniş bir kütüphaneciyle doluydu. Farelerden oluşan dağ patladı. Bir sürü uzun balkabağı MacGonagall’ın üzerine düştü.”

Hayal etmeye başladınız değil mi? Dahası da var.

“Uzun Ölüm Yiyen, üzerinde ‘Hermione Dans Etmeyi Unuttu’ yazılı bir tişört giyiyordu, bu yüzden Hermione onun suratını çamura batırdı.”

“Şatonun zemini, sihirle büyütülmüş bir rüzgar dalgası tarafından sarsıldı. Gökyüzü tamamen kanla kaplanmış siyah bir tavan gibiydi.”

“Ron titreyerek ‘Ölüm yiyenler şatonun üzerinde,’ dedi cılız bir sesle. Ron örümcek olacaktı. Sadece örümcek.”

Hepsine ve daha fazlasına buradan ulaşabilirsiniz.

Rowling’in bu yeni hikâyeye tepkisini çok merak ediyoruz, acaba ne diyecek? Peki siz bu çalışmayı nasıl buldunuz, sizce yeni Harry Potter kitaplarını artık Yapay Zekâ’nın kaleminden mi okuyacağız?

Bu da ilginizi çekebilir:

Mini Quiz: Watson Adlı Süper Bilgisayara Karşı Harry Potter Bilginizi Test Edin!

Forumdan Cevaplar!

Site Yorumları
9 Yorum