Tokyo’da Dünyanın En Büyük Kapalı Mekânına Sahip “Harry Potter Tema Parkı” Açıldı!

Yeni Harry Potter Tema Parkı Tokyo’da Açıldı

Tokyo’da yeni bir Harry Potter Tema Parkı açıldı. Açılışa film serisinde Draco Malfoy rolünü canlandıran Tom Felton da katıldı.

Tokyo’da yeni bir Harry Potter Tema Parkı geçen hafta cuma günü kapılarını açtı. Bu fantastik evrene adanmış dünyanın en büyük kapalı tema parkının açılışa film serisinde Draco Malfoy rolünü canlandıran Tom Felton da katıldı. Büyüleyici park, Büyücülük Dünyası’na adanmış dünyanın en büyük kapalı tema parkı olma özelliğini taşıyor.

Yeni Harry Potter Tema Parkı Tokyo’da Açıldı

İlk Harry Potter filminin gösterime girmesinden 22 yıl sonra, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu Japonya’nın başkentindeki Warner Bros tema parkında yeni bir yaşamın tadını çıkarmaya başladı. Warner Bros. Studios’un Japon iştiraki tarafından birkaç Japon firmasının katılımıyla işletilen mekân 30.000 metrekarelik bir alana sahip ve Londra’dakinden sonra dünyada sadece Harry Potter’a adanmış ikinci tema parkı olma özelliğini taşıyor. Benzer tema parkları Amerika dahil farklı ülkelerde yer alsa da bunlar genellikle birçok farklı filmin tema parklarının yer aldığı hibrit bir model olarak bulunuyor.

Yeni Harry Potter parkının bulunduğu alan, daha önce 90 yıldan uzun bir süredir faaliyet gösteren Toshimaen eğlence parkına ev sahipliği yapıyordu.

Tokyo’da Dünyanın En Büyük Kapalı Mekânına Sahip "Harry Potter Tema Parkı" Açıldı!

Önceden rezervasyon yapılması gereken parkın biletleri daha ilk günden tükendi. Harry Potter’ın serideki rakibi Draco Malfoy karakterini canlandıran İngiliz aktör Tom Felton’ın katılımıyla bir açılış töreni düzenlendi. Hemen aşağıdan açılışla ilgili bazı sahneleri izleyebilirsiniz.

Tokyo’daki Harry Potter Tema Parkı Açılışını Tom Felton ile Yaptı | İZLE

Yukarıda bahsi geçen ve 2022 yılında 17 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Londra’daki Warner Bros. Studio Tour gibi Tokyo’daki mekân da J.K. Rowling’in kitaplarından ve bu kitaplardan uyarlanan ve tarihin en yüksek hasılat elde eden filmlerinden esinlenen kapsamlı bir atraksiyon turu içeriyor.

Tokyo’da Dünyanın En Büyük Kapalı Mekânına Sahip "Harry Potter Tema Parkı" Açıldı!

Hogwarts Şatosu’nun Büyük Salonu gibi filmlerden ikonik sahnelerin yeniden yaratıldığı parkta, filmlerde kullanılan kostümlerin, dekorların ve özel efektlerin bir kısmını da yer alıyor. Yetişkinler için bilet fiyatı 6.300 JPY (yaklaşık 44 dolar ya da 1.087 TL), farklı yaş gruplarındaki çocuklar için ise 5.200 JPY ve 3.800 JPY olarak değişiyor.

Tokyo’da Dünyanın En Büyük Kapalı Mekânına Sahip "Harry Potter Tema Parkı" Açıldı!

Sizce ileride Türkiye’de de bir Harry Potter Tema Parkı’nın açılma ihtimali var mı? Ya da bu yeni parka uğramak ister miydiniz? Yorumlarınızı paylaşmayı ve aynı zamanda Google News üzerinden bizlerle takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: EFE

Forumdan Cevaplar!

Site Yorumları
4 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir