Zoë Kravitz: “Leta Lestrange Düşündüğünüz Gibi Biri Değil”

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları hakkında daha fazla bilgi öğrendikçe hayranların aklında daha çok soru oluşuyor. İnsanlar değişik teoriler ve cevaplar peşinde. Cevap arayan bir Muggle.net yazarı ise, Zoë Kravitz‘in canlandırdığı karakter Leta Lestrange hakkında verdiği bir cevap hakkında cevapları aramış. Gelin hep birlikte biz de cevaplar arayalım!

Leta Lestrange’ın Newt Scamander’ın büyük abisi, Theseus Scamander ile olan nişanlılığı bazı konuları karıştırıyor. Leta’nın aile bağları ve Theseus’un olduğu adam tipi arasındaki zıtlık bir soruyu doğuruyor. Biliyoruz ki Theseus bir savaş kahramanı, fakat bu nişanlılık neyi gösteriyor?  Nişanlılık, Thesesus’un Lestrange güruhuna dahil olacağı manasına mı geliyor, yoksa Leta’nın Scamander’lara katılacağına dair bir işaret mi? Harry Potter kitaplarından ve Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar? filmindeki Queenie Goldstein‘in Lestrange ailesi hakkındaki pek de güzel olmayan yorumundan çıkardığımız bilgilere göre Lestrange ailesi kötü bir şöhrete sahip. Ayrıca Bellatrix Lestrange‘ı iş başında gördükten sonra, bahsi geçen ailenin ismini duyduğumuzda midemize kramp girmemesi mümkün mü? Bütün bunlar yüzünden, Grindelwald’ın Suçları filmindeki Leta’nın varlığı bir soruyu daha getiriyor: Leta Lestrange aslında kim? Ne tip bir Lestrange?

Okula uyum sağlayamadığını ve bir Hufflepuff üyesiyle yakın arkadaş olduğunu biliyoruz. Newt’in Leta ile çok iyi anlaştığını da hesaba katarsak ve Newt’in içgüdülerine güvenirsek, Leta gerçekten o kadar da kötü olamaz, olabilir mi?

Zoë Kravitz, San Diego’daki Comic-Con 2018 sırasında izleyicilerden soru sormalarını istedi. Kendisine şöyle bir soru geldi:

İzleyicilerin Leta hakkında bilmesini istediğin şey nedir?

Kravitz, bu soruya “İnsanların Leta hakkında bilmesini istediğim tek şey, o sizin düşündüğünüz gibi biri değil.” şeklinde cevap verdi.

Leta hakkında toplanan bilgilere göre şunu söyleyebiliriz: Kendisi iyi bir adamın kalbini kırmış olan pervasız bir baş belası – ayrıca bu kişinin kardeşiyle nişanlanacak kadar da düşüncesiz. Belki de Leta gerçekten ailesinin negatif şöhretinden sıyrılmak istiyor ve “düşündüğünüz gibi biri değil”. Ayrıca Leta’nın gizli bir şekilde Newt’e aşık olma olasılığı da var. Acaba Leta, eski Hogwarts arkadaşına yakın olabilmek için umutsuz bir şekilde her şeyi deniyor olabilir mi? İyi niyetle başladığı işleri yaparken eline yüzüne bulaştırıyor mu? Draco Malfoy gibi trajik bir karakter mi, ailesi ve etik davranışlar arasında ikilemde kalmış bir karakter?

Belki de Theseus ile olan nişanlılığı göründüğü gibi değildir. Ya da diğer taraftan, nişanlanmasının sebebi aşk değildir. Grindelwald için ajanlık yapıp düşmanları hakkında bilgi topluyor olabilir mi? Yalnızca zaman gerçeği gösterecek. Tek bir şey kesin – Leta izlenmesi ilginç olacak, karmaşık bir karakter – Newt gibi bir karakteri incittiği için nefret edilesi olsa bile.

Kravitz’in söyledikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Leta’nın karakter gelişimini merak ediyor musunuz? Sizin düşünceleriniz neler? Bizlerle paylaşmayı unutmayın!



bunlar da ilginizi çekebilir:

Leta Lestrange Yeni Severus Snape’imiz mi Olacak?

Kim Bu Meşhur Leta Lestrange?

Forumdan Cevaplar!