Ilvermorny Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun Binalarını Tanıyalım

Ilvermorny arma

Ilvermorny Cadılık ve Büyücülük Okulu‘nun hikayesi Pottermore‘da resmen yayınlandı ve öğrenci bina seçimleri de devreye girdi. Dünden beri birçok kişi binasını belirledi bile. Peki bu binalar neyi temsil ediyor? Nereden geldiler? Pottermore’da verilen kısa bilgileri aktaralım.

pukwudgie

PUKWUDGIE

Bu binaya James Steward tarafından aşırı bağımsız bir büyülü yaratık olan Pukwudgie’nin adı verilmiştir. Pukwudgie binasının bir büyücünün veya cadının kalbini temsil ettiği düşünülüyor. Pukwudgie’nin şifacıları desteklediği de söylentiler arasında.

wampus

WAMPUS

Bu bina Webster Boot tarafından adlandırılmıştır ve Boot binaya en sevdiği büyülü yaratık olan pantere benzeyen Wampus’ın ismini vermiştir. Wampus hızlı, güçlü ve öldürülmesi neredeyse imkânsız olan büyülü bir yaratıktır. Wampus binasının bir büyücünün veya cadının vücudunu temsil ettiği sanılıyor. Ayrıca Wampus’ın savaşçıları desteklediği de söyleniyor.

horned-serpent

HORNED SERPENT

Isolt Sayre tarafından adlandırılan bu binaya alnında mücevher bulunan büyük boynuzlu nehir yılanının ismi verilmiştir. Horned Serpent (Boynuzlu Yılan) binasının bir büyücünün veya cadının aklını temsil ettiği ve bilge kimseleri desteklediği söylenir.

thunderbird

THUNDERBIRD

Bu binaya Chadwick Boot favori büyülü canavarı Thunderbird’ün ismini vermiştir. Thunderbird (Şimşekkuşu) uçtuğu zaman fırtınalar yaratabilen bir canavardır. Bu binanın bir büyücünün veya cadının ruhunu temsil ettiği ve maceraperestleri desteklediği söyleniyor.

* * *

Ayrıca geçtiğimiz ay yayınladığımız Ilvermorny Büyücülük Okulu’nun Bina İsimleri Ortaya Çıktı mı? başlıklı haberdeki tahminler de böylece doğrulanmış oldu.

Ilvermorny Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun bizzat J.K. Rowling tarafından kaleme alınmış tüm hikayesini okumak için buraya tıklayın!

Rowling’in dünya üzerindeki diğer büyücülük okullarına dair yazdığı hikayeler için buraya tıklayabilirsiniz.

Yazar J.K. Rowling’in hangi Ilvermorny binasına seçildiğini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Forumdan Cevaplar!

16 Yorum