12 Yaşındaki Bir Çocuk Sayesinde Alaska’daki İsimsiz Sokağın Adı Artık “Harry Potter” Dünyasından Geliyor

Alaska Sokak Harry Potter Adı Grimmauld Meydanı

Alaska’da bir sokak artık adını Harry Potter dünyasında yer alan Grimmauld Meydanı’ndan alıyor. Üstelik bu isimlendirmenin arkasında 12 yaşındaki minik bir Potterhead var!

12 yaşındaki bir Potterhead sayesinde Alaska’nın Anchorage kentinde artık adını Harry Potter serisinin ünlü bir mekânından alan bir sokak var.

Batı Anchorage’da Batı 29. ve 31. caddeler ile Doris Sokağı ve Lois Drive arasında kalan sokakta toplam 10 arsa yer alıyor. Acil durum hizmetlerine daha kesin bir konum sağlamak amacıyla sokağa isim verilmesi uzun süredir gündemdeydi.

12 yaşındaki Janna Wilcox sokağa isim verileceğini öğrendiğinde harekete geçti. Kendisini “büyük bir Harry Potter geek’i” olarak tanımlayan Wilcox, bir isim seçmeden önce J.K. Rowling’in Harry Potter kitaplarını yeniden okudu.

Alaska Sokak Harry Potter Adı Grimmauld Meydanı - Janna Wilcox

Wilcox, yaptığı açıklamada tercihinin sebebini şu sözlerle gerekçelendirdi:

“Meydan (Place) ile bitmesi gerekiyordu. Ben de Harry Potter’ı biraz daha okudum…. Ve, ’Aman Tanrım, Grimmauld Meydanı (Grimmauld Place)!’ Bunu nasıl düşünemedim?’ dedim.”

Harry Potter Hayranı, Alaska’daki Sokağın Adı Konusunda Komşularını İkna Etmekte Zorlanmadı

Janna Wilcox komşularını büyülü ismi seçmeye ikna etmek için onlara bir mektup ve biraz kek gönderdi. Sokağın adı konusunda yapılan oylama kıyasıya geçti. Nihayetinde ise Grimmauld Meydanı ismi belediye başkanı tarafından onaylandı.

Wilcox, meclis toplantısında Grimmauld Meydanı seçildiğinde “gerçekten mutlu olduğunu” söyledi. Wilcox’ın çabaları Anchorage Meclis üyeleri tarafından takdirle karşılandı.

Harry Potter Grimmauld Meydanı - Alaska

Wilcox, kurulun ve belediye başkanının karar alma sürecinin beklediğinden daha karmaşık olduğundan bahsetti:

“Bunun olmasını beklemiyordum. Sadece öylesine adı geçeceğini düşünmüştüm. Oylayacaklar ve bu gerçekleşecekti. Ama bu düşündüğümden çok daha büyük bir olay.”

Ailesi Gurur Duyuyor

Janna’nın annesi Lieza Wilcox, ailesinin onunla ne kadar gurur duyduğunu şu sözlerle anlattı:

“Bence o aradığını buldu. Bununla ne yapacağını bilmiyoruz ama belediye kurallarının nasıl işlediğini öğrendiği için onunla gurur duyuyoruz.”

Grimmauld Meydanı Hakkında

Harry Potter kitaplarındaki Black Ailesi’nin atalarının evi olarak bilinen kurgusal Grimmauld Meydanı 12 Numara, Londra’da 11 ve 13 numaralar arasında yer alıyor. Burası kısa bir süre Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyelerinin de merkezi olmuştu.

Harry Potter Grimmauld Meydanı 12 Numara

“Harry Potter”dan İlham Alan Başka İsimler de Var

Öte yandan bu adım, gerçek hayatta bir yere Harry Potter’dan ilhamla isim verildiği ilk sefer değil. Yakın zamanda yeni keşfedilen bir dış gezegene Potter karakteri Percival Dumbledore’un adı verildi.

Voldemort’un adını taşıyan bir karınca türü, Nagini’nin adını taşıyan bir mikroorganizma ve Salazar Slytherin’in adını taşıyan bir çukur engereği türü de bulunuyor.

İlginizi çekebilir: Grimmauld Meydanı 12 Numara Sinemaya Nasıl Aktarıldı?

Siz yaşadığınız yerdeki bir sokağa isim verme hakkına sahip olsaydınız, Harry Potter dünyasından ilhamla hangi ismi verirdiniz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir, Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Muggle Net

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir