Bonnie Wright, “Harry Potter” Filmlerini Eleştirdi: “Karakterler Yeterince Öne Çıkmadı”

Bonnie Wright, "Harry Potter" Filmlerini Eleştirdi

Harry Potter filmlerinde Ginny Weasley’ye hayat veren Bonnie Wright, filmleri eleştirerek karakterleri yeterince ön plana çıkarmadığını söyledi.

Harry Potter yıldızı Bonnie Wright, filmlerle ilgili eleştiride bulundu ve yeni dizi projesiyle de ilgili heyecanını dile getirdi.

Bonnie Wright, Harry Potter film serisinde Ginny Weasley karakterini canlandırarak 9 yaşından 19 yaşına kadar sekiz filmde rol aldı. Şimdi HBO’nun yaklaşan dizi uyarlaması için yeni bir kadroya Seçmen Şapka’yı devretmeye hazır. Ancak öncelikle filmlerde yer almayan ve dizide görmek istediği bazı hikâye unsurları hakkında düşüncelerini paylaştı.

New York’taki Grand Central Terminal’de düzenlenen “Hogwarts’a Dönüş” etkinliğinde konuşan Wright, Variety’ye verdiği röportajda, “Çok fazla şey var. Ginny ve Harry arasındaki ilişkinin gelişimini daha fazla görmek isterdim,” dedi. Wright, Harry Potter serisinde her yıl 1 Eylül’de Hogwarts öğrencilerinin büyücülük okuluna giden trene bindikleri sembolik geri sayıma öncülük etti.

Bonnie Wright, "Harry Potter" Filmlerini Eleştirdi: "Karakterler Yeterince Öne Çıkmadı"

Bonnie Wright “Harry Potter” Filmlerinde Harry ve Ginny Dışında Diğer Karakterlere de Daha Fazla Yer Verilmesi Gerektiğini Düşünüyor

Genç oyuncu, Ginny ve Harry’nin aşık olmaya başladıkları anların nüanslarının kitaplarda daha fazla yer aldığını belirtti.

“Ginny’nin Harry’nin gerçek bir sadık yardımcısı haline gelme sürecini, Harry’nin hikâyesini ve kim olduğunu nasıl anladığını ve onun için en iyi eş olduğunu gösteren karakterinin evrimini görmek istiyorum.”

Ayrıca diğer karakterlerin de daha fazla ön plana çıkarılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Keşke beş saatlik filmlerimiz olabilseydi. Kitaplardan sevdiğim anları olan Neville ve Luna gibi birçok karakter var, bu yüzden kitapların bir hayranı olarak daha fazlasını görebileceğimi umuyorum.”

Bonnie Wright, "Harry Potter" Filmlerini Eleştirdi Luna

Bonnie Wright yeni kadro üyelerine özel bir tavsiyesi olmadığını, çünkü rolleri kendi tarzlarında keşfetmelerini istediğini belirtti. Ancak Harry, Ron, Hermione, Ginny ve diğer ikonik karakterleri canlandıracak genç oyuncular için “biraz daha baskı” olacağını öngördü.

“Biz filmleri yaparken Harry Potter’ın nereye gideceğini bilmiyorduk. O zamanlar sosyal medya yoktu ve kamuoyuna bu kadar erişim yoktu, bu yüzden kendi içinde küçük bir kabarcık gibiydi. Yeni oyuncuların durumu ise çok daha farklı.”

Bonnie Wright, “Harry Potter” Dizisinde Yer Almayacak

Aktris HBO’nun Harry Potter dizisinde farklı bir rolde veya kısa bir görünümde yer alma fikrini de reddetti. “Tamamen yeni karakterler olacağı için seviniyorum,” dedi ve orijinal kadronun farklı bir kapasitede görünmesinin “biraz kafa karıştırıcı” olabileceğini ekledi.

Kendisi dizi teklifini reddetse de Food Network’ün Harry Potter temalı pastacılık yarışması Wizards of Baking’de konuk jüri üyesi olarak yer alacak. Şovun sunucuları ise James ve Oliver Phelps ikizleri olacak. Onlar da filmlerde Ginny’nin ikiz kardeşleri Fred ve George Weasley’i canlandırmışlardı.

Harry Potter: Wizards of Baking Yarışma Programı

HBO’nun yeni Harry Potter dizisi 2026’da yayınlanmaya başlayacak. Her sezonun yedi kitaptan birini konu alacak şekilde “on yıllık bir dizi” olması bekleniyor. Wright, diziyi bir hayran olarak izlemeyi dört gözle beklediğini ve yeni yorumların farklı, canlı ve taze hissedilmesini umduğunu söyledi.

Bonnie Wright’ın dediklerine katılıyor musunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın! Harry Potter temalı bir forum arayışındaysanız buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!


Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler, Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir