Hogwarts’ta Noel Dönemini Özel İllüstrasyonlarla Ele Alan Yeni Harry Potter Kitabı “Christmas at Hogwarts” Geliyor

Christmas at Hogwarts Kitap

Christmas at Hogwarts kitabı tanıtıldı. Potterhead’ler gelecek sonbahar bir kez daha Harry Potter evrenine konuk olacaklar!

Harry Potter serisini yakından takip edenler, Büyücülük Dünyası’nda resmi “illüstrasyonlu kitap” formatının oldukça popüler olduğunu bilir. Sihirli Almanak’tan A Magical Year’a bugüne dek birçok çizimli özel eser yayımlandı. Elbette bunlardan en popülerleri Jim Kay’in çizimleriyle ana serinin illüstrasyonlu baskılarıydı.

Şimdi ise Wizarding World yeni Harry Potter kitabını duyurdu. Christmas at Hogwarts (Hogwarts’ta Noel) adlı eser, Noel döneminde Hogwarts’ın gizemli ve büyülü yanlarını eşsiz illüstrasyonlarla ortaya koymaya hazırlanıyor.

Christmas at Hogwarts

Bu yeni resimli kitap Harry Potter hayranları için bir renkli bir Noel keyfi vaat ediyor. Eserin illüstrasyonları Ziyi Gao imzasını taşıyor.

“Christmas at Hogwarts” Kitabının Türkçe Baskısı Hakkında Henüz Bir Gelişme Yok

Kitabın Birleşik Krallık baskısı Bloomsbury, ABD baskısı ise Scholastic imzalarıyla yapılacak. Bununla birlikte eserin 5 Ekim 2024 tarihinde tüm dünyada 31 dilde aynı anda ciltli olarak yayımlanacağı biliniyor. Bu 31 ülkeden birisinin Türkiye olup olmadığını ise zaman gösterecek.

Sanatçı Ziyi Gao’nun nefis tam sayfa renkli çizimleriyle Christmas at Hogwarts, okurlara sürükleyici bir görsel deneyim sunmayı hedefliyor.

Christmas at Hogwarts Resimli Kitap - Harry Potter

Pekin doğumlu illüstratör Gao, çalışmasına dair şu ifadeleri kullanıyor:

“Hogwarts’a kabul mektubumu getiren baykuş beni ıskalamış olsa da, bu sevilen kitap serisinin çizerlerinden biri olduğum ve kendi vizyonumla dünyanın inşasına katkıda bulunduğum için kendimi son derece şanslı görüyorum.

“Bu kitapta büyüleyici Büyücülük Dünyası’ndan ve geleneksel Noel şenliklerinden öğeleri bir araya getirdim. Harry ve Hogwarts’taki arkadaşlarıyla birlikte mutlu bir Noel geçirmeyi arzulayan her çocuk ve yetişkin için sürükleyici bir görsel deneyim sunmak istiyorum.”

Christmas at Hogwarts - Harry Potter

Christmas at Hogwarts Kitap - Harry Potter

Bloomsbury’nin Harry Potter Yayınları Başkanı Mandy Archer ise kitaba dair düşüncelerini şu sözlerle atarıyor:

“Bu muhteşem hediye kitabı, sadece Noel zamanı gelen çok özel heyecan, neşe ve sihir duygusuyla dolup taşıyor. Harry Potter’ın ilk kış okul tatilinin hikâyesi, ailelerin bu aralık ayında ağacın altına koyabilecekleri mükemmel bir hediye. Umuyoruz ki bu kitap, her yıl kutlanacak yeni bir okuma geleneğinin başlangıcı olur.”

Christmas at Hogwarts kitabı hakkındaki beklentilerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın! Fantastik Canavarlar’daki gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Wizarding World

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir