J.K. Rowling’in Robert Galbraith Takma Adıyla Yazdığı “Cormoran Strike” Serisinde 7. Kitap Yayımlandı

Cormoran Strike Serisi 7. Kitap - The Running Grave - J.K. Rowling

Cormoran Strike serisinin 7. kitabı “The Running Grave” okurla buluşuyor. J.K. Rowling, Robert Galbraith mahlasıyla kaleme aldığı polisiye romanlara bir yenisini ekledi.

Britanyalı yazar J.K. Rowling dünya çapında Harry Potter serisiyle tanınsa da Rowling’in tek roman serisi Wizarding World’de geçmiyor. Ünlü yazar, 2013 yılında Robert Galbraith takma adıyla yazmaya başladığı Cormoran Strike serisinde 10 yılda toplam 7 kitap yayımlayarak geniş bir dedektiflik külliyatına imza atmayı sürdürüyor.

Guguk Kuşu kitabıyla başlayan seri, özel dedektif Cormoran Strike ve asistanı Robin Ellacott’un maceralarını hikâye ediniyor.

Cormoran Strike Serisi 7. Kitap - The Running Grave

Seri, BBC One kanalı tarafından 2017 yılında televizyona da uyarlanmaya başlamış; başrolleri Tom Burke ve Holliday Grainger paylaşmıştı. Bugüne dek 4 sezon yayınlanan TV dizisi, IMDb’de 7.9/10 puan ortalamasıyla dikkat çekiyor.

Cormoran Strike Serisi 7. Kitap “The Running Grave” ile Devam Ediyor

Cormoran Strike serisinin 7. kitabı The Running Grave, 26 Eylül 2023 tarihinde Birleşik Krallık’ta Sphere yayınevi tarafından ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ise Mulholland Books etiketiyle okurların beğenisine sunuldu. Rowling kitabı yazmayı Eylül 2022 tarihinde noktalamıştı.

Türkçede Pegasus Yayınları tarafından yayımlanan serinin yeni macerasının dilimize ne zaman kazandırılacağı ise henüz bilinmiyor.

Serinin 7. kitabı, Cormoran ve Robin ikilisinin tehlikeli bir tarikatın tuzağına düşen bir adamı kurtarmaya çalışmalarını anlatıyor. 960 sayfadan oluşan kitap, özel dedektif Cormoran Strike’ın oğlu Will’in Norfolk kırsalının derinliklerinde dini bir tarikata katıldığını öğrenen endişeli bir baba tarafından aranmasıyla başlıyor.

The Ink Black Heart - J.K. Rowling Cormoran Strike 6. Kitap

Strike, macera boyunca kilisenin görünüşte “iyi bir dünya” için çalıştığını ancak derinlerde bir yerlerde çeşitli uğursuzluklar ve açıklanamayan ölümlerle bağlantılı olduğunu keşfediyor. Robin Ellacott, Will’i kurtarmak için tarikata sızmaya karar verecek ve hikâye içinden çıkılması oldukça zor bir hâl alacak.

Suç/polisiye türünün klasik geleneklerini bünyesinde barındıran kitap; temelde iyi karakterler olsa da kusur sahibi kahramanlar tarafından kötülüğe karşı verilen bir savaşı izliyor. Gizemler çözülüyor, bulmacalar çözülüyor, sırlar açığa çıkıyor. Tüm bunlar olurken de komedi ve romantizm es geçilmiyor.

Serinin 6. kitabı The Ink Black Heart bir süredir eleştirilerin odağında olan Rowling’in bir tür cevabı olarak değerlendirilmişti. Öte yandan seri Türkçede yalnızca ilk 4 kitabıyla (Guguk Kuşu, İpekböceği, Kötülük Kariyeri ve Ölümcül Beyaz) yer alıyor.

Cormoran Strike serisinin 7. kitabı The Running Grave hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: The Sydney Morning Herald


Bizleri sosyal medyadan ve Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir