Fantastik Canavarlar 3 Setinde Koronavirüs Paniği: Çekimler Durduruldu

Fantastik Canavarlar 3 Koronavirüs

Fantastik Canavarlar 3 seti Koronavirüs nedeniyle bir kez daha durdu. Harry Potter’ın öncesini anlatan ve başrolünde Eddie Redmayne’nin oynadığı yeni macerada talihsizlikler son bulmuyor.

Bu serinin yaşadığı sorunlar göz önüne alınınca, bazen “asla gelmeyecek galiba,” diye düşünebilirsiniz. Fantastik Canavarlar, ilk duyurulduğunda hayranları oldukça mutlu eden bir projeydi. Pek tabii bu büyülü dünyada daha fazla zaman geçirecek Potterhead’larin canına minnetti. Üstelik senaryoyu da bizzat J.K. Rowling yazıyordu. “Daha ne olsun?” diyordu herkes. Ama gelin görün, sıkıntılar ikinci film itibarıyla yaşanmaya başladı.

Serinin ikinci filmi olan Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları, hem sinema eleştirmenleri hem izleyiciler tarafından olumsuz şekilde eleştiriler alınca filmin senaryosu baştan aşağıya değişti. Normalde şu an üçüncü filmi çoktan izlemiş olmamız ve hatta dördüncü filmle ilgili teorileri konuşmamız gerekiyordu. Fakat birçok sorun nedeniyle filmin çekimleri ertelendi de ertelendi.

Nihayet Mart 2020’de çekimler başlayacak derken bu sefer de Koronavirüs salgınının tüm dünyaya yayılması sebebiyle erteleme aldı. O günden bu yana da transfobik yorumları nedeniyle yazar J.K. Rowling’e olan tepkiler de dahil olmak üzere birçok başarısızlıkla karşı karşıya kaldı. Film nihayet Eylül 2020’de çekimlere başladı ve kasım ayında Johnny Depp, eski eşi Amber Heard ile devam eden davası nedeniyle filmden çıkartıldı. Yerine de Hannibal dizisindeki rolü ile tanınan Mads Mikkelsen getirildi.

Mads Mikkelsen Fantastik Canavarlar 3 Gellert Grindelwald

Fantastik Canavarlar 3 Çıkış Tarihi Yeniden Ertelenebilir

Nihayet kör topal bir şekilde çekimler ilerliyor derken, Variety’nin yaptığı bir haber canımızı sıkmaya yetti. Bir ekip üyesinde Covid-19 testi pozitif çıkınca çekimler yeniden durdu. Test, rutin güvenlik protokollerinin bir parçasıydı ve mürettebat üyesi şimdi tecrit altında. Güvenlik yönergelerine uygun olarak, filmdeki prodüksiyonun muhtemelen en az iki hafta süreyle kapatılması gerekecek. Bu da tüm planların tekrar ertelenmesi anlamına geliyor.

Şimdilik 15 Temmuz 2022 tarihinde çıkması beklenen film için herhangi bir erteleme haberi yok. Ancak yetkililer, bu tarz ertelemelerin devam etmesi halinde, çıkış tarihinin defalarca olduğu gibi bir kez daha değişeceğini söylüyor.

Peki ya siz Fantastik Canavarlar 3 hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce bu kadar erteleme sonrası ortaya çıkacak işten herhangi bir hayır beklemeli miyiz? Yorumlarınızla katkı sunmayı unutmayın!

Kaynak: Deadline

⁠⁠⁠Evapsie!
8 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir