Johnny Depp, Fantastik Canavarlar’daki Gellert Grindelwald Rolünden Ayrıldı

fantastik canavarlar 3 Johnny Depp

Çekimleri geçen haftalarda başlayan Fantastik Canavarlar 3 filminden, tüm seriyi etkileyecek kötü bir haber geldi. Johnny Depp, karanlık büyücü Gellert Grindelwald rolünden ayrıldı.

J.K. Rowling’in yarattığı Harry Potter evreni, Wizarding World markası altında genişlemeyi sürdürüyor. Bir tarafta Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyunu, diğer tarafta 5 filmden oluşması beklenen Fantastic Beasts serisi.

İlk olarak 2016’da Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar? ile maceraya başlayan ve Newt Scamander’ın yaşamını konu alan yeni film serisi; 2018’de Grindelwald’ın Suçları ile devam etmişti. Ancak serinin üçüncü filmi bir türlü gelmedi.

Önce J.K. Rowling, senaryoyu baştan yazmaya karar verdi. Ardından da Koronavirüs pandemisi serinin prodüksiyon takvimini altüst etti. Şimdi de ortada yeni bir kriz var. Çünkü Johnny Depp, Warner Bros.’un isteği üzerine Gellert Grindelwald rolünden ayrıldığını duyurdu.

Gellert Grindelwald

Johnny Depp, Fantastik Canavarlar Serisinden Ayrıldı

Johnny Depp kararı ilk açıklandığında pek çok sinemasever yapım şirketinin bu kararını sorgulamıştı. Depp, o sıralar eski eşi Amber Heard’e şiddet uyguladığına dair suçlamalarla karşı karşıyaydı. Davalar sürüp gitti. Hem Rowling hem de Warner Bros. bu süreçte oyuncusunun arkasında durdu.

Ancak geçen günlerde, Depp The Sun adlı gazeteye açtığı hakaret davasını kaybetti. Görünen o ki bu da son damla oldu ve Warner Bros., ünlü oyuncudan rolden ayrılmasını istedi.

Buna karşılık Depp de yapım şirketinin isteğine karşı gelmedi. Şu açıklamayla role vedasını duyurdu:

“Warner Bros., Fantastik Canavarlar serisindeki Grindelwald rolümden ayrılmamı istedi. Ben de bu isteğe saygı duyarak kabul ettim.”

Fantastik Canavarlar 3, Johnny Depp

Bununla birlikte Gellert Grindelwald rolü sahipsiz kalmış oldu. Warner Bros., rol için yeni oyuncularla görüşmeye başladı bile.

Bu süreçte Fantastik Canavarlar 3 filmin de vizyon tarihi bir kez daha ertelenmiş oldu. Net bir zaman açıklanmamış olsa da bunun 2022 yılının yaz ayları olacağı Warner Bros. yetkilileri tarafından duyuruldu.

Harry Potter kitaplarından öncesini konu edinen, odağında Newt Scamander olsa da Albus Dumbledore ve Gellert Grindelwald mücadelesini de fonuna alan film serisi, artık yeni bir krizin ortasında.

Bakalım Büyücülük Dünyası bu açmazdan nasıl kurtulacak? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

* * *

* Harry Potter: Sağ Kalan Çocuk ve Çocukluk

Kaynak: Variety

⁠⁠⁠Evapsie!
14 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir