“Harry Potter” Dünyasında Deprem: “Fantastik Canavarlar” Film Serisi Durduruldu

Fantastik Canavarlar Film Serisi Durduruldu

Fantastik Canavarlar film serisi şimdilik rafa kaldırıldı. Yönetmen David Yates, Harry Potter spin-off’u hakkında açıklamalarda bulundu.

Fantastik Canavarlar, Harry Potter evreninin ilgiyle beklenen bir spin-off serisi olmaktan uzak bir yapı gibi görünüyor ve en azından şu an için ölü durumda. Yapılan son açıklamalarla birlikte serinin Warner Bros. Discovery için öncelik taşımadığı ortaya çıktı.

Harry Potter serisinin birçok filmini yönetmiş olan David Yates, Inside Total Film podcast’inde, Fantastik Canavarlar serisinin Warner Bros. Discovery için şu anda bir öncelik olmadığını açıkladı ve stüdyo tarafından “rafa kaldırıldığını” belirtti.

“Fantastik Canavarlar şu anlık durdu. Üçüncü film Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları ile hepimiz gurur duyuyoruz. Yapım dünya çapında gösterime girdiği zaman durup biraz mola vermemiz ve dinlenmemiz gerektiğinin farkındaydık.”

Fantastik Canavarlar Film Serisi Durduruldu

David Yates: “Fantastik Canavarlar Serisi Şimdilik Rafa Kalktı”

Yates planlanan beş filmlik yapı taslağının aslında stüdyo tarafından hiç ortaya konulmadığını, ancak serinin yazarı J.K. Rowling tarafından ilk filmin global hayran etkinliğinde bir anda söyleniğini ekledi. Normalde Fantastic Beast serisi yapım aşamasına alınmış ve üç film olarak onaylanmıştı. Ancak Rowling ilk film olan 2016 yapımı Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’ı tanıtmak amacıyla düzenlenen bir hayran etkinliğinde, film serisinin beş bölümden oluşacağını söylemiş ve herkesi şaşırtmayı başarmıştı.

“Beş film olacağı fikri çoğumuz için tam bir sürprizdi. Bir basın gösterimi sırasında spontane bir şekilde bahsetti. İlk filmden bazı kesitler sunuyorduk. Hepimiz FB1 için gönüllü olarak kayıt yaptırmıştık. Ve Jo neşeyle, ‘Ayrıca onlardan beş tane var,’ dedi. Hepimiz birbirimize baktık, çünkü bize beş film olacağı söylenmemişti. Biz sadece ilkine söz vermiştik. Yani ilk kez duyuyorduk.”

Fantastik Canavarlar Serisi İptal Edildi

Peki, Neden Daha Fazla “Fantastik Canavarlar” Filmi Yapılmıyor?

Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit: gişede ivmeyi sürdüremedi. İlk film gerçekten başarılı olmuştu ve dünya çapında 811 milyon dolarlık önemli bir gişe başarısı elde etmişti. Ancak sonraki iki film sırasıyla 648 milyon dolar ve 404 milyon dolarlık rakamlarla ciddi bir gelir düşüşü yaşadı.

Bu düşen rakamlar seriye olan ilginin her geçen gün azaldığının bir kanıtıydı. Eleştirmenler serinin kimlik kriziyle mücadele ettiğini belirtti. Başlangıçta ismiyle uygun olarak yaratıklara odaklanan ve Eddie Redmayne tarafından canlandırılan Newt Scamander karakteri etrafında dönen bir hikâye olarak başlasa da zamanla, büyücü dünyasındaki bir savaşa odaklanan, Dumbledore ve Grindelwald gibi karakterleri içeren bir anlatıya dönüştü. Ancak yine de asıl sorun bu değildi.

Serinin ilk önemli problemi Johnny Depp’in eski eşi Amber Heard ile mahkemelik olması ve Warner Bros.’un kendisini kovup yerine Mads Mikkelsen’i işe almasıyla başladı. Daha sonrasında Depp, Heard’e karşı açtığı davayı kazandı ve ismini aklamayı başardı. J.K. Rowling’in translarla ilgili tartışmalı görüşleri de seriye olan ilgiyi aşağı çekti. Ayrıca Ezra Miller’ın hapse girmesi, hayranlarına kötü davranması ve hırsızlık yapması gibi suçlamalar da yapımı etkiledi.

Fantastik Canavarlar Film Serisi Rafa Kaldırıldı

Tüm Gözler Fantastic Beasts Film Serisinden Harry Potter Dizisine Çevrildi

Tüm bunların yanı sıra senaryoların beğenilmeyip değiştirilmesi, oyuncu değişikliği ve pandemi dönemi yaşanan ertelemeler de hayranlardaki heyecanı iyice azalttı. Şu an için her ne kadar devamı gelebilir gibi cümleler kurulsa da muhtemelen HBO ve Max platformları için hazırlanan diziyle birlikte serinin tamamen tarihin tozlu raflarına karıştığını söyleyebiliriz…

Fantastik Canavarlar serisinin rafa kaldırılması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce bu doğru bir karar mıydı? Yoksa her şeye rağmen devam etmeli miydi? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: Collider

5 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir