Genç Albus Dumbledore’u Canlandırması Olası 5 Aday

albus-dumbledore-fantastik-canavarlar-newt-scamander

Fantastik Canavarlar serisinde belki de herkesin aklına en çok gelen sorulardan biri de Albus Dumbledore’un gençliğinin serinin ilerleyen filmlerinde kimin canlandıracağıydı. The Leaky Cauldron sitesinin, David Yates ile olan söyleşilerinde, Albus Dumbledore’un gençliğini kimin oynayacağına dair kısa bir sohbet gerçekleştirmişlerdi. Şimdiyse olası bir genç Albus Dumbledore listesi yapmışlar, gelin bu adaylara hep birlikte bakalım!

Serinin geri kalan dört filminde, J.K. Rowling ve yönetmen Yates, Grindelwald ile Dumbledore arasında, Grindelwald’un hüküm sürdüğü zamanlarda geçecek epik bir mücadele ve savaşı ortaya koymayı düşünüyorlar. Son filmin 1945’te geçeceği düşünülürse, Dumbledore ve Grindelwald arasındaki ünlü düello bu filmde karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Serinin sonunun, bu iki büyük büyücü arasında yaşanacak başa baş mücadele ile biteceği de ihtimaller arasında. Newt Scamander’ın ise tüm bu olayların arasında nasıl bir rolü olacağından ise henüz emin değiliz.

Seri sırasında Dumbledore’un 45 ile 64 yaşları arasında olacağını akılda tutmakta fayda var. (Makyaj, kostüm ve biraz da efekt ile muhtemel aktörlerin daha yaşlı görünmesi sağlanabilir.) Herhangi belirli bir sıra olmadan, hayranların gönlünden en çok geçen 5 muhtemel adayı The Leaky Cauldron sizler için sıralamış!

james-mcavoy

1. James McAvoy

Çoğu hayran, McAvoy’un, Dumbledore’un gençliği için en ideal seçim olduğunu düşünüyor. En muhtemel problem ise McAvoy’un adaylar arasında gerçekten en genci olması. Fantastik Canavarlar serisinde Dumbledore, Harry Potter’da gördüğümüz halinden 60 yaş daha genç olacak, bu da onu tahmini 40 ya da 50 yaşlarında yapar. Johhny Depp’in 53 yaşında olduğu düşünülürse, 37 yaşındaki McAvoy çok da uymuyor gibi ancak McAvoy hem çok sevilen hem de yetenekleri çok takdir edilen bir aktör.

jared-harris

2. Jared Harris

Jared Harris de, birçok sebepten dolayı hayranların tercihleri arasında. İlk olarak, ilk iki filmde Dumbledore’u oynayan Richard Harris’in oğlu. İkinci sebep ise, aynı Jared Harris gibi genç Albus o yıllarda, uzun, zayıf, mavi gözlü ve kızıl saçlara sahip. Sonuç olarak Jared, gördüğümüz Dumbledore’un tam bir yansıması ve temel özelliklerini barındıran bir aktör. Aktörlük yetenekleri de azımsanmayacak derecede olan Jared, adaylar arasında iyi bir yere sahip.

Created with The GIMP

3. Paul Bettany

Dumbledore’un gençliğine çok benzemekle birlikte, Johnny Depp’in de çok yakın arkadaşı. Dumbledore’un gençliği ile son derece uyumlu olan Paul Bettany’nin bu rol için kimyası da etkileyici. Seçilmesi durumunda, tıpkı geçmişte gördüğümüz Dumbledore gibi olayları özellikle komik olmaya çalışmadan eğlendirici bir hale getirebilir ve konu hakkındaki vurguları kolaylıkla seyirciye yansıtabilir.

luke-evans

4. Luke Evans

Evet, tekrar yaş mevzusunun tekrar gündeme gelebileceği başka bir aktör. James McAvoy gibi Luke Evans da 37 yaşında fakat o da hayranlar arasında son derece popüler. McAvoy gibi Evans’da daha önce benzer kurgu projelerde rol almıştı. Bildiğiniz üzere Rowling, Dumbledore’un da eşcinsel olduğunu vurgulamıştı. Bu nokta Luke Evans için bir avantaj gibi görülebilir.

ewan-mcgregor

5. Ewan McGregor

Onu daha önce bilge bir akıl hocasını oynarken görmüştük. Dumbledore’un gençliği muhtemelen daha önce şahit olduğumuz Dumbledore kadar bilge olmayacak ancak çoğu insan, McGregor’un Obi-Wan Kenobi geçmişinin bu rolü kapmak için yeterli olduğunu düşünüyor. Mavi gözleri ve kızıllığı ile genç Dumbledore için uygun olan aktörün yetenekleri de cabası.

Karşınızda hayranlar arasında, genç Dumbledore için öne çıkan 5 aday. Peki size göre başka kimler bu rol için uygun olur? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

⁠⁠⁠Evapsie!
9 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir