Harry Potter Diziye Uyarlanıyor: 7 Kitap, 7 Sezon!

Harry Potter Dizi HBO

Harry Potter dizi uyarlaması rüyası gerçeğe dönüyor. J.K. Rowling’in 7 kitaplık destanı HBO tarafından ekrana taşınıyor. Yapım Harry’nin macerasını en baştan ele alacak ve her kitap bir sezon uzunluğunda olacak.

Potterhead’lerin uzun yıllardır hayalini kurduğu dizi adaptasyonu sonunda gerçek oluyor. Warner Bros. ve Discovery Inc. birleşmesinin ardından hayranlar yeni Wizarding World projeleri için büyük bir beklentiye girmişti. Şirketin CEO’su David Zaslav da yaptığı açıklamalarda sık sık J.K. Rowling ile görüşme hâline olduklarını ve yeni fikirleri değerlendirdiklerini paylaşmıştı. Öte yandan WBD’nin büyük ve kârlı markaları geri getirme projeleri de uzun süredir basında geniş yer kaplıyordu. Yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri, Superman ve diğer DC işleri derken stüdyonun en büyük markalarından Harry Potter da gerçeğe dönen projeler arasına katıldı.

Toplam 7 sezon olarak geliştirilecek Harry Potter dizisi, İngiliz yazar J.K. Rowling’in 7 Potter kitabını konu alacak. Orijinal filmde yer alan Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint gibi yıldızlar ise yeni projede kendilerine yer bulamayacak. HBO kanalı için geliştirilen dizi, klasik hikâyeyi yeni bir ekiple ekrana taşıyacak.

Harry Potter Dizisi Konu Teori

Harry Potter Dizi Uyarlaması Yolda

8 filmlik Harry Potter serisinin, orijinal kitaplardaki ana hikâyenin önemli bir kısmını kestiği/değiştirdiği düşünülürse yeni bir uyarlama fikri kulağa oldukça heyecan verici geliyor.

Öte yandan herkesin merak ettiği bir diğer soru da J.K. Rowling’in diziye dahil olup olmayacağıydı. Gelen ilk bilgilere göre Rowling yapımda yaratıcı bir pozisyonda yer olacak olsa da dizinin başına geçen kişi olmayacak.

Harry Potter filmleri 7.7 milyar dolarlık gişe hasılatı getirirken sonrasında çekilen üç Fantastik Canavarlar filmi gişede bekleneni verememişti. Üstelik yapımlar hayranlar tarafından da karışık eleştiriler almıştı. Neticede 5 yapımdan oluşması beklenen maceranın akıbeti belirsiz bir hâl almıştı.

Harry Potter Dizi HBO WBD

Bununla birlikte Warner Bros. Discovery, aynı evrende geçen başka projeler geliştirmek üzere harekete geçmişti. Geçen günlerde yayınlanan Hogwarts Legacy oyununun bir uyarlaması dahil masada pek çok proje bulunuyordu. Görünen o ki öne çıkan ve resmiyet kazanmaya en çok yaklaşan yapım, kitapların yeni bir uyarlaması oldu.

Uyarlamanın geleceği hakkında J.K. Rowling ve stüdyo arasındaki görüşmeler devam ediyor. Detayların 12 Nisan’daki HBO Max ve Discovery+ sunumunda paylaşılması bekleniyor.

Harry Potter dizisi kararını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: SyFy

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir