Harry Potter’ın Ses Getiren Yeni Oyunu “Hogwarts Legacy” HBO Max Dizisine Uyarlanabilir

Hogwarts Legacy Dizi HBO Max

Hogwarts Legacy dizi uyarlaması ile Büyücülük Dünyası hayranları yeni bir yolculuğa davet edilebilir. Harry Potter dünyasında geçen yeni video oyun, ses getiren satış rakamlarının ardından HBO Max ile televizyon yapımına uyarlanabilir. Yeni iddialar, Potterheadlere uzun yıllar hayallerini kurdukları Potter dizisinin yolda olabileceğini söylüyor.

Warner Bros.’un Discovery Inc. ile birleşmesinden sonra WB bünyesindeki büyük markalar da yeniden yapılandırılmaya başlandı. DC Studios’un yönetimine James Gunn ve Peter Safran geçerken şirketin CEO’su David Zaslav; Harry Potter gibi markalara daha fazla ağırlık vereceklerini duyurdu.

Geçen günlerde orijinal Harry Potter filmlerinin oyuncularını da geri getirebilecek Lanetli Çocuk uyarlaması ile maceranın 19 yıl sonrasında devam edebileceği hakkında bazı iddialar ortaya atılmıştı. Şimdi ise işin televizyon cephesi için yeni iddialar gün yüzüne çıktı.

Hogwars Legacy Dizi Harry Potter

Giant Freakin Robot’ın haberine göre geçen günlerde oyuncularla buluşan Hogwarts Legacy oyununa dayanan yeni bir HBO Max dizisi geliştirme aşamasında.

Hogwarts Legacy Dizisi Harry Potter Evreninin İlk Televizyon Projesi Olabilir

Habere göre hâlâ erken geliştirme aşamasında olan Hogwarts Legacy dizisi, hem Harry Potter hem de Fantastik Canavarlar filmlerinden çok daha önceki bir dönemi konu alacak.

Hayranlar uzun süredir alternatif Harry Potter dizileri için pek çok fikir ortaya koyuyor. Çapulcular, Hogwarts’ın kurucuları, Lord Voldemort’un yükseliş yılları ve hatta ana hikâyenin dizi formatında yeniden ele alınması bunlardan sadece bazıları.

Hogwarts Legacy dizisi ise bu tanımlardan hiçbirine şimdilik uymuyor gibi görünüyor. 1800’lü yıllarda geçen oyun, Hogwarts’a 5. sınıfta başlayan ve bazı antik büyüler konusunda özel yeteneklere sahip bir öğrencinin maceralarını konu alıyor.

hogwarts legacy quidditch sporu

Oyun, 10 Şubat 2023 tarihinde PS5, Xbox Series X/S ve PC’de piyasaya sürüldü. Aradan geçen iki haftalık sürede 12 milyon kopyadan fazla sattı ve yapımcısına 850 milyon dolardan fazla gelir getirdi.

Olumlu eleştiriler de alan oyun için Warner Bros. Games Başkanı David Haddad geçen hafta Variety’ye yaptığı açıklamada, “İlk lansmandan çok memnunuz ve diğer platform lansmanlarımız için parlak bir gelecek görüyoruz,” ifadelerini kullandı.

Siz böyle bir dizi uyarlamasından neler beklersiniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı lütfen unutmayın!

Kaynak: Dark Horizons, Kayıp Rıhtım

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir