“Harry Potter ve Felsefe Taşı” Filmi Edinburgh Kalesi’nde Canlı Orkestra Eşliğinde Gösterilecek

Harry Potter ve Felsefe Taşı Film Konseri Edinburg Kalesi

Harry Potter ve Felsefe Taşı filmi için çok özel bir gösterimin hazırlığı yapılıyor. Hogwarts’a ilham veren Edinburgh Kalesi; Büyücülük Dünyası’nın ilk macerasına canlı orkestra eşliğinde unutulmaz bir anı bırakmaya hazırlanıyor.

Harry Potter filmlerinin geçtiği mekânlar ya da Wizarding World’e ilham veren lokasyonlar Potterhead’lerin her zaman gözdesi olmuştur. Hayranlar, filmlerin geçtiği mekânlara özel turlar hazırlıyor; bu bölgeler turistik açıdan kültür mirasının bir parçası hâline geliyor.

Şimdi ise yeni bir özel gösterim, Potterhead’lerin kan dolaşımını hızlandırmaya geliyor. İskoçya’da bulunan Edinburgh Kalesi; Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın canlı orkestra eşliğinde özel bir gösterimine ev sahipliği yapacak.

Edinburgh Kalesi’nda Harry Potter ve Felsefe Taşı Özel Gösterimi Hazırlığı

Filmlerin canlı konser temalı özel gösterimleri sık sık yapılan etkinliklerden. Türkiye’de de benzer özel gösterimler izleyicilerle buluşturulmuştu.

Ancak haberimize konu olan bu gösterim atmosfer açısından benzerlerinden ciddi şekilde ayrışıyor. İlk Harry Potter filmi, gelecek temmuz ayında izleyicileri Edinburgh Kalesi’nin Hogwarts’ı anımsatan büyülü atmosferine davet ediyor.

Harry Potter ve Felsefe Taşı Filmi Konser Edinburg Kalesi

Konserin icrası Justin Freer yönetimindeki Kraliyet İskoç Ulusal Orkestrası tarafından gerçekleştirilirken John Williams’ın unutulmaz müzikleri büyüyü farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor.

Hayranlar Harry’nin ilk macerasını, John Williams’ın efsanevi eserinin yanı sıra 10 metrelik devasa yüksek çözünürlüklü bir beyaz perdede izleyebilecekler.

Kale Konserleri temsilcisi Mark Mackie, Hogwarts’ı İskoçya’ya geri getirmekten gurur duyduğundan bahsederken şu ifadeleri kullandı:

“Yıllardır bu inanılmaz özel proje için İskoçya’nın dünyaya üç büyük armağanını bir araya getirmeyi umuyorduk; Harry Potter, Kraliyet İskoç Ulusal Orkestrası ve Edinburgh Kalesi. Bu yıl ideal şartların sağlanmasından ve bu unutulmaz bir deneyimi sunmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz.”

Harry Potter ve Felsefe Taşı Film Konser Edinburg Kalesi

Harry Potter ve Felsefe Taşı özel gösterimi 14 Temmuz 2024 tarihinde Edinburgh Kalesi’nde gerçekleştirilecek.

Biletler ise 22 Mart 2024 tarihinde Ticketmaster adlı platform üzerinden satışa açılacak.

Harry Potter ve Felsefe Taşı filmi için gerçekleştirilecek bu özel gösterime dair sizin yorumlarınız neler? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarları Google News’ten takibe almayı unutmayın!

Kaynak: Wizarding World

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir