Harry Potter ve Fantastik Canavarlar Filmleri Netflix Türkiye’ye Geri Döndü

harry potter filmleri netflix türkiye

Harry Potter ve Fantastik Canavarlar filmleri Netflix Türkiye kütüphanesine geri döndü. HBO Max’in henüz ülkemizde yayına başlamaması üzerine Netflix, Türkiye pazarı için lisans sözleşmesini 14 Ocak 2023 tarihine dek yeniledi.

Geçen mayıs ayında Netflix abonesi Potterheadleri üzen bir haber gelmiş ve Büyücülük Dünyası (Wizarding World) yapımlarının platformdan ayrılacağı duyurulmuştu. Bu ayrılığın nedeni ise serinin ana haklarının Warner Bros.’a ait olması ve WB’nin kendi dijital yayın platformu HBO Max için çalışmaları hızlandırması gösterilmişti.

Ancak HBO Max henüz Türkiye’de hizmete başlamadı. Yakın gelecekte çıkacağına dair de bir haber bulunmuyor. Bunun üzerine harekete geçen Netflix’in Türkiye ayağı, serinin filmleri için yapılan lisans anlaşmasını 14 Ocak 2023 tarihine dek yeniledi.

Harry Potter ve Fantastik Canavarlar Filmleri Netflix Türkiye Üzerinden İzlenmeye Devam Edecek

Yenilenen lisans anlaşmasıyla birlikte, toplamda 8 Harry Potter filmi ve 2 Fantastik Canavarlar filminden oluşan Büyücülük Dünyası külliyatı Netflix’e geri döndü. Yapımlar, toplam 24 saatlik bir süreyle platformdan ayrılmış ancak lisans anlaşmasının kesinleşmesi üzerine geri dönmüş oldu.

İlk Potter filmi Felsefe Taşı 2001 yılında vizyona girmiş ve sinema dünyası Potterverse ile tanışmıştı. Seri 2002’de Sırlar Odası, 2004’te Azkaban Tutsağı, 2005’te Ateş Kadehi, 2007’de Zümrüdüanka Yoldaşlığı, 2009’da Melez Prens, 2010’da Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 ve 2011’de Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 ile devam etmişti.

Harry Potter Filmleri Netflix'ten Ayrılıyor

2011 sonrası Büyücülük Dünyası’na bir süre ara verilmiş, 2016’da ise tiyatro sahneleri Lanetli Çocuk oyunu ile tanışmıştı.

Ardından 2016’da Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar? ile sihir dünyasına geri dönülmüş ve yeni bir çağ konu alınmıştı. 2018’de Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları vizyona girmiş, bu yıl ise Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Üçüncü Fantastik Canavarlar filmi Dumbledore’un Sırları, henüz ülkemizde herhangi bir dijital platformda yer almıyor.

Netflix Türkiye özelinde anlaşmanın sona ermesiyle, bu yapımların da ülkemizde HBO Max üzerinden yayınlanması bekleniyor. Eğer o tarihe dek HBO Max, Türkiye’deki yayınına başlamazsa en olası dijital yayın platformunun BluTV olacağı düşünülüyor. BluTV, şimdilerde Warner Media ile birleşen Discovery’den önemli bir yatırım almıştı.

Siz bu geri dönüş için ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Ranini TV

⁠⁠⁠Evapsie!
1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir