Harry Potter Dünyasında Deprem: Tüm Seri, Yeni Oyuncularla Tekrar Çekilebilir

Harry Potter Filmleri Yeniden

Harry Potter filmleri, en baştan ve yepyeni oyuncularla tekrar çekilebilir. J.K. Rowling’in Büyücülük Dünyası hakkında, hayranları şaşırtan yeni bir gelişme yaşandı. İddialar, Warner Bros. Discovery’nin markanın film tarafını “sıfırlamaya” hazırlandığını söylüyor.

Harry Potter serisinin ilk kitabı Felsefe Taşı 1997 yılında, yazar J.K. Rowling imzasıyla yayımlandı. Kitabın beyaz perde uyarlaması ise 2001 yılında Chris Columbus tarafından gerçekleştirildi. Ardından sinemada toplam 8 film sürecek coşkulu bir macera başladı. Farklı yönetmenler seriye yeni dokunuşlar getirdi ve Harry Potter serisinin Altın Üçlüsü Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint oldu.

Gelen son dakika haberlerine göre, şimdi bu durum değişmek üzere. Discovery Inc. ile birleşen Warner Bros. şirketi, elindeki büyük markaları yeniden şekillendirmeye devam ediyor. DC Sinematik Evreni’nin başına James Gunn ve Peter Safran geçerken, diğer büyük IP’lerde de yapılandırmalar sürüyor.

Büyücülük Dünyası da bu durumdan payını almak üzere. Yeni söylentiler, Wizarding World’ün ünlü karakterleri Harry, Hermione ve Ron’u yeni oyunculara emanet edecek bir reboot (sıfırlama) hamlesinin yolda olduğunu bildiriyor.

Harry Potter Film Serisi Sıfırlanabilir

Evren sıfırlama hamleleri, çoğunlukla çizgi roman dünyasında ve onlardan uyarlanan film serilerinde yapılıyor. Çağdaş bir kitap serisinde ise “yeni baştan başlamak” riskli bir karar. Yine de yeni Warner Bros. Discovery yönetimi, yankı uyandıracak bu tip hamleler konusunda elini korkak alıştırmamasıyla dikkat çekiyor.

Harry Potter Filmleri Yeniden Çekiliyor

Henüz ortada “tamamlanmış bir anlaşma” bulunmasa da, WBD’nin yedi kitaplık seriyi en baştan uyarlamak için hazırlıklara başladığı söyleniyor.

Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav’ın Harry Potter cephesinde uzun zamandır planları olduğu biliniyordu. Bunlar arasında HBO Max platformu için yeni bir Büyücülük Dünyası dizisi ve Ölüm Yadigârları’nın devamı niteliğindeki Lanetli Çocuk’un film uyarlaması da yer alıyordu.

Zaslav, daha önce verdiği bir demeçte şöyle demişti:

“15 yıldır yeni bir Harry Potter filmi yapmadık. Son 25 yılda Warner Bros. Motion Pictures, kârının büyük çoğunu DC ve Harry Potter filmlerinden elde etti.”

Bu iddiaların gerçek olup olmadığı ise önümüzdeki haftalarda belli olacak.

Harry Potter Filmleri Reboot

Fantastik Canavarlar Serisine Ne Olacak?

Öte yandan orijinal serinin öncesinde geçen hikâyeleri anlatan Fantastik Canavarlar serisinde de işler iyi gitmiyor. Üçüncü film Dumbledore’un Sırları Nisan 2022 tarihinde vizyona girdi ve Büyücülük Dünyası’nın en düşük gişe hasılatı yapan yapımı oldu.

WBD, toplamda 5 filmden oluşması planlanan Fantastic Beasts’e devam edip etmemek konusunda çekincelere sahip. Henüz 4. film için resmi bir açıklama yapılmadı.

eddie redmayne fantastik canavarlar newt scamander

Serinin başkarakteri Newt Scamander’ı oynayan Eddie Redmayne de bu sorunun yanıtını henüz bilmiyor:

“Bu daha çok J.K. Rowling, David Yates ve Warners’ın yanıtlayabileceği bir soru. Korkarım ki cevabı bende yok. Yine de Newt’i oynamayı seviyorum. O tatlı bir adam.”

Siz yeni oyuncularla tekrar Büyücülük Dünyası’na dönme fikrini nasıl karşılıyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: CBR

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir