“Harry Potter”ın Suluboya ile Hazırlanan İlk Kapak İllüstrasyonu Rekor Fiyatla Satışa Çıkıyor

Harry Potter'ın İlk Kapak İllüstrasyonu Satışa Çıkıyor

Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabının ikonik kapak illüstrasyonu, rekor bir fiyatla el değiştirmeye hazırlanıyor.

Harry Potter serisinin ilk kitabı Felsefe Taşı’nın orijinal kapak illüstrasyonu, gelecek ay düzenlenecek bir müzayedede rekor fiyata satılması bekleniyor. Sotheby’s Müzayede Evi, Thomas Taylor’ın 1997’de hazırladığı bu ikonik eserin 400 bin ile 600 bin dolar arasında bir bedelle el değiştirmesini öngörüyor.

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca okura Harry Potter’ı tanıtan bu eser, şimdiye kadar açık artırmaya sunulan en değerli Büyücülük Dünyası malzemesi olacak. Çünkü siz Potterhead’lerin de tahmin edeceği üzere 500 milyondan fazla satan serinin ilk kitabının kapağı, küçük bir çizim değil, büyük bir fenomenin doğuşuna tanıklık eden nadide bir parça…

Thomas Taylor’ın o zamanlar 23 yaşında olduğu ve kariyerinin ilk profesyonel işi olan bu suluboya çalışması, Harry’nin King’s Cross İstasyonu’ndan Hogwarts Ekspresine binişini resmediyor. Sonuçta gözlükleri ve şimşek şeklindeki alnındaki yara iziyle tanınan karakterin ilk görsel temsiliydi bu…

Harry Potter'ın İlk Kapak İllüstrasyonu Satışa Çıkıyor

Harry Potter’ın İlk Kitap Kapağının İllüstrasyonu 26 Haziran’da Satılacak

2001’de Londra’daki bir Sotheby’s müzayedesinde 85 bin 750 sterline ( bugünün kuruna göre 107 bin dolar) satılan eser, o dönem için rekor bir fiyattı. Daha sonra 2021’de Dallas’ta düzenlenen bir açık artırmada ise bir imzasız Felsefe Taşı ilk baskısı 421 bin dolara alıcı bulmuştu.

Sotheby’s, serinin popülerliğinin son 20 yılda git gide arttığını, sinema uyarlamalarının da etkisiyle talep patlaması yaşandığını belirtiyor. Bu nedenle Taylor’ın eseri için 600 bin dolarlık üst limitin çok rahat aşılabileceğini düşünüyorlar.

Eserin satışı, 26 Haziran’da New York’taki “Dr. Rodney P. Swantko Koleksiyonu” müzayedesinde gerçekleşecek. Burada J.K. Rowling’in el yazması bir başka Potter dünyası hikâyesi olan Ozan Beedle’ın Hikâyeleri’nin de 250-350 bin dolar arası bir rakama alıcı bulması öngörülüyor.

"Harry Potter"ın Suluboya ile Hazırlanan İlk Kapak İllüstrasyonu Rekor Fiyatla Satışa Çıkıyor

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İmzalı Harry Potter ve Felsefe Taşı Kitabı 1 Milyon TL’ye Satıldı

Thomas Taylor’ın bu ikonik illüstrasyonu konusundaki yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: Sky News

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir