“Harry Potter” İllüstrasyonlu Baskılarını Bekleyenlere Kötü Haber: Studio MinaLima ile Anlaşma Sonlandırıldı

Harry Potter MinaLima Resimli Özel Baskı Kitaplar Anlaşması

Harry Potter için illüstrasyonlu özel baskılar hazırlayan Studio MinaLima, yayınladığı yeni duyuru ile Ateş Kadehi için görevlendirilmediklerini açıkladı.

2001 yılından beri faaliyette olan Studio MinaLima; Harry Potter ve Fantastik Canavarlar filmleri de dahil olmak üzere filmler ve kitaplar için özel tasarım grafikler ve aksesuar ürünler üretiyor.

Grafik tasarım şirketi Eduardo Lima ve Miraphora Mina ikilisi tarafından yönetiliyor. MinaLima; Harry Potter evreninin ikonik Çapulcu Haritası’ndan Azkaban Tutsağı’ndaki “Sirius Black aranıyor” ilanı ve Melez Prens filminde gösterilen Dırdırcı’nın özel bir sayısına dek birçok tasarımla Büyücülük Dünyası’nın bir parçası olmuş durumda.

MinaLima ayrıca Harry Potter dünyasını illüstrasyonlu özel kitaplarla genişletmesiyle biliniyor. Stüdyo şimdiye kadar Felsefe Taşı, Sırlar Odası ve Azkaban Tutsağı için özel baskı eserlere imza attı.

Harry Potter MinaLima Resimli Özel Baskı Kitaplar

MinaLima ve Harry Potter Resimli Kitap Anlaşması Sona Erdi

Hayranların gözleri Ateş Kadehi’nin resimli özel baskısına çevrilmişken Studio MinaLima’nın sosyal medyadan yaptığı açıklama, beklenmedik bir ayrılık kararını gün yüzüne çıkarttı.

MinaLima’nın açıklamasında stüdyonun Ateş Kadehi için görevlendirilmediğine ve seri üzerinde çalışmaya devam etmeyeceklerine yer verildi.

MinaLima’nın açıklaması şu şekilde:

“Birçoğunuz bize Harry Potter ve Ateş Kadehi’nin MinaLima illüstrasyonlu baskısının zamanlamasını sordunuz. Okuyucularımıza Studio MinaLima’nın dördüncü Harry Potter kitabını resimlemek için görevlendirilmediğini ve seriye katılımımızı sürdürmeyeceğimizi bildirmek istedik. J.K. Rowling’in ilk üç Harry Potter kitabını resimli masallarımız tarzında yeniden hayal etmek ve dünya çapındaki Potter hayranlarının kalplerine ulaşmak bir ayrıcalıktı.

“Dünyanın dört bir yanındaki okurlar ve yayıncılarla bağlantılar kurmak ve etkinliklerde bu baskıların pek çok koleksiyoneriyle tanışma fırsatı bulmak bizim için bir onurdu. Bizi desteklediğiniz ve eserlerimizi yaratırken bizim kadar keyif aldığınız için her birinize teşekkür ederiz.

~ Miraphora Mina, Eduardo Lima ve MinaLima’daki tüm ekip”

Harry Potter MinaLima Resimli Özel Baskı Kitaplar Anlaşma

Stüdyo son olarak üç kitaplık bir kutu setini satışa çıkarmıştı.

Resimli Harry Potter Baskıları Zor Günlerden Geçiyor

Öte yandan MinaLima tasarımlarından bağımsız olarak Jim Kay ile başlayan diğer resimli Harry Potter baskıları, Türkçede son olarak 2020 tarihli Ateş Kadehi ile okurların karşısına çıkmıştı. Ekim 2022’de kendi dilinde yayımlanan Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın illüstrasyonlu baskısı ise henüz Türkçeye kazandırılmadı.

Bununla birlikte serinin çizimlerini üstlenen Jim Kay, beşinci kitaptan sonra görevinden ayrıldı. Dolayısıyla Melez Prens için nasıl bir illüstrasyonlu baskı düşünüldüğü şu an için belirsizliğini koruyor.

Siz Büyücülük Dünyası’nın görsel kısmında verilen bu kararı nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz. Harry Potter temalı bir forum arıyorsanız, buraya tıklayabilirsiniz!

Kaynak: The Leaky Cauldron

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir