İddia: Harry Potter Dünyası Yeni Film Serisine Kavuşuyor

Harry Potter Filmi

Potterhead’lerin sürekli cevabını aradığı yeni Harry Potter filmi gelecek mi, sorusu yanıt bulmuş olabilir. Kaynaklardan gelen bilgilere göre, son Potter filminden 20 yıl sonra geçecek yeni bir film serisi tasarlanma aşamasında.

Warner Bros.’un en büyük film serilerinden birisi olan, 8 filmde toplamda 7.7 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde eden serinin bir şekilde devam etmesi gerektiği fikri en başından beri konuşuluyordu. Kitapların yaratıcısı J.K. Rowling ise önce 8. Harry Potter macerası diyerek Lanetli Çocuk tiyatro oyununu ardından da 5 filmden oluşması beklenen Fantastik Canavarlar film serisini önümüze çıkarttı. Fantastic Beasts’te henüz ilk 2 film yayınlandı, Lanetli Çocuk ise başta Londra olmak üzere çeşitli tiyatrolarda sahnelenmeye devam ediyor.

Hayranların bir kısmı yeni film serisini beğenirken daha büyük bir kısmı ise görmek Büyücülük Dünyası’nın görmek istedikleri asıl döneminin bu olduğundan pek de emin değil. Büyük çoğunluk, Potter’ın maceraya bıraktığı yerden devam etmesini istiyor. İşte bu hayal, şimdi gerçekleşebilir.

Yeni Harry Potter Filmi Lanetli Çocuk Oyunuyla Paralel Gidebilir

İlk sekiz filmden 20 yıl sonra başlayacak bir macera için kolları sıvadığı iddia edilen Warner Bros., yeni seride Lanetli Çocuk tiyatro oyununun da kimi ögelerini baz alabilirmiş. Söylenenlere göre Lanetli Çocuk oyunundaki kimi detaylar direkt olarak alınacak, bazılarına ise yeni eklemeler yapılacak. Zaman döndürücü ile geçmişe yapılan yolculuğun etkilerini hissetme şansımız olur mu bilinmez; ancak Lord Voldemort’un kızının, babası Karanlık Lord’u diriltmek için çaba harcayacağı gelen bilgiler arasında.

Tıpkı Lanetli Çocuk oyununda olduğu gibi, Harry’nin ufak oğlu Albus Severus Potter da film serisinin ana karakterlerinden birisi olarak düşünülüyor.

İlk 8 Potter filminin senaryosuna katkı veren, Fantastik Canavarlar serisinde ise senarist koltuğunun başına geçen J.K. Rowling’in yeni seride de senaryoyu kaleme alan isim olsun isteniyor. Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmiyle hayatımıza giren David Yates ise yeni seride de yönetmen olarak bizimle olabilir.

Yeni Harry Potter Filmi Ne Zaman?

Yeni Harry Potter film serisinin ne zaman geleceği, hangi oyuncuların oynayacağı gibi konular belirsizliğini koruyor. Ayrıca bahsi geçen seriye Fantastik Canavarlar beşlemesi devam ederken nasıl başlanabilir, bu da büyük bir merak konusu. Ancak maceranın 20 yıl sonrasında geçecek olması; orijinal film serisindeki oyuncuların yaşlarını düşündüğümüzde bizleri heyecanlandıran sonuçlara neden olabilir.

Harry Potter

Elbette tüm bunların hepsi şimdilik sadece bir söylenti. İddiaların kaynağı olan site, daha önce Moon Knight ve Ace Ventura 3 gibi yapımlara dair detayları herkesten evvel kendi kaynaklarıyla vermeyi başarmış bir internet sitesi. Zaten kendileri de yanılma paylarının olduğunu; film dünyasında stüdyoların kararlarının her an değişebileceğini vurgulamaktan çekinmiyor.

Yine de Harry Potter’ın bayrağı oğluna devrettiği yeni bir film serisi; birçok hayranı heyecanlandırmaya yetebilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

* * *

* Harry Potter ve Lanetli Çocuk Hikâyesinin Tamamı

* Emma Watson, Harry Potter Setinde Tuttuğu Eğlenceli Not ile Gündemde

Kaynak: Wegotthiscovered

Forumdan Cevaplar!