“Harry Potter” Oyunu “Hogwarts Legacy” Nintendo Switch Platformuna Çıktı

Hogwarts Legacy - Nintendo Switch Satışı

Hogwarts Legacy, Nintendo Switch platformu üzerinden satışa sunuldu. Harry Potter dünyasında geçen açık dünya rol yapma macerası, uzun bir bekleyişin ardından Switch oyuncularıyla buluştu.

Portkey Games ve Avalanche Software ortaklığında geliştirilen ve Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından yayınlanan Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy video oyun dünyasındaki yolculuğuna devam ediyor.

Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S platformlar için piyasaya 10 Şubat 2023 tarihinde çıkan yapım; aradan geçen 9 ayın ardından nihayet Nintendo Switch üzerinden de piyasaya sürüldü.

14 Kasım 2023 itibarıyla Nintendo Switch’te de yayına giren Hogwarts Legacy; özellikle el konsolunda Hogwarts deneyimi yaşamak isteyen oyuncular için dikkat çekici bir gelişme oldu.

“Hogwarts Legacy” Oyunu Nintendo Switch’te Yayında

Harry Potter hayranları Wizarding World’de geçen “açık dünya” bir deneyimin hasretini çok uzun zamandır çekiyordu. Hogwarts Legacy, birçok oyuncu için -Hogwarts özelinde olsa bile- bu özlemi bir nebze olsun dindirdi.

2023’ün en popüler video oyunlarından biri artık resmi olarak Nintendo Switch’e adım attı.

Hogwarts Legacy - Nintendo Switch Satışı Başladı

19. yüzyılın sonlarında ve Harry Potter serisindeki olaylardan yaklaşık 100 yıl önce geçen oyun; Büyücülük Dünyası’nın derinliklerinde saklı eski bir sırrın keşif yolculuğunu konu alıyor. Yapımda oyuncular profesörlerden ve diğer öğrencilerden büyü yapmayı, iksir hazırlamayı ve düellolarda ustalaşmayı öğreniyor.

Oyuncular Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw veya Slytherin binalarından birisine yerleşebiliyor; karakterlerini özelleştirebiliyor ve kişisel bir deneyim yaşayabiliyor.

Oyun geçen şubat ayında piyasaya sürüldüğünden bu yana tüm platformlarda 15 milyondan fazla kopya sattı ve dünya çapında 1 milyar doların üzerinde gelir elde etti. Nintendo Switch versiyonunun PC ve diğer konsol versiyonları kadar başarı kazanıp kazanmayacağını ise zaman gösterecek.

Hogwarts Legacy - Nintendo Switch

Oyunun Switch sürümünün normal kopyası 59,99 dolardan, deluxe versiyonu ise 69,99 dolardan satışa sunuldu.

“Hogwarts Legacy” Nintendo Switch Versiyonu ile Diğer Versiyonların Karşılaştırılması

Hogwarts Legacy’nin PC ve PS5 gibi güçlü platformların yanında donanımsal olarak daha zayıf kalan Nintendo Switch’e nasıl bir versiyonla çıkış yapacağı merakla bekleniyordu. Oyunun Switch versiyonu, özellikle Hogwarts içindeki kalabalık alanlarda düşüşe geçen FPS ve kaybolan detaylarla dikkat çekiyor.

Hemen aşağıda, oyunun versiyonlarını kıyaslayan bir videoya ulaşabilirsiniz:

Oyun hakkında Fantastik Canavarlar’da yayınlanan inceleme yazımız için buraya tıklayabilirsiniz.

Siz yeni Harry Potter oyununun Nintendo Switch platformundaki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz? Konu hakkındaki yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: Variety

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir