Hogwarts Legacy’den Oynanış Videosu: Beklenen Harry Potter Oyununa Detaylı İlk Bakış

Hogwarts Legacy oynanış videosu

Hogwarts Legacy oynanış videosu nihayet paylaşıldı! Harry Potter hayranları tarafından uzun zamandır dört gözle beklenen oyun, açık dünya yapısıyla Potterheadleri cezbetmeyi hedefliyor.

Açık dünya macera ve rol yapma oyunu olarak tanıtılan Hogwarts Legacy yapımı hakkında ilk oynanış videosu yayınlandı. 15 dakikalık video oyunculara Harry Potter evrenini tanıtırken, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun koridorlarına ve gizli odalarını yakından tanıma imkânı sunuyor.

Avalanche Software tarafından geliştirilen oyunun dağıtımı, Hogwarts Mystery ve Wizards Unite‘te de imzası olan Portkey Games tarafından gerçekleştirilecek. Yapım, bugüne kadar geliştirilen bütün Potter oyunlarından farklı bir yere konumlanmaya hazırlanıyor.

Dün gece gerçekleştirilen PlayStation: State of Play etkinliği ile oyunseverler Hogwarts Legacy oyununa ilk defa detaylı bir bakış atma fırsatını yakaladı.

Paylaşılan videoda karakter yaratımı, okul içerisinde ve Hogwarts arazisinde karakterlerin katılabileceği etkinlikler ve oyun hikâyesinin bir kısmı tanıtıldı. 1800’lü yıllarda geçen oyun Harry Potter efsanesinden yaklaşık 100 yıl öncesini konu alıyor. Bu da serinin hayranlarına pek fazla aşina olmadıkları bir zaman dilimini yakından deneyimleme imkânı sunuyor.

15 dakikalık tanıtım videosu macera ögelerinin yanı sıra birçok farklı türden dokunuşlar içerdiği de görülüyor. Hayatta kalma oyunlarındaki üretim (crafting) mekaniğinin yanı sıra rol yapma mekaniklerinin de başarıyla dahil ediyor. Bunun yanı sıra State of Play etkinliği genel olarak yapımın açık dünya elementlerinin ne kadar başarılı olduğuna dikkat çekiyor.

Hogwarts Legacy Oynanış Videosu

Bununla beraber Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaki profesör kadrosuna yeni eklenen isimlerden Profesör Figg ile oyuncuların takip edebileceği yeni bir yol olduğu bilgisi de paylaşılıyor. Tanıtım videosunda “karanlık patika” olarak aktarılan bu elementin oynanışa farklı bir katman daha ekleyeceği tahmin ediliyor.

Hemen aşağıdan oynanış videosunun tamamını izleyebilirsiniz.

Hogwarts Legacy Oynanış Videosu | İZLE

İlk etapta yapılan planlara göre 2021 yılında yayınlanması düşünülen oyun, sonradan yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle 2022 yılına ertelenmişti. Oyunun güncel çıkış tarihi net olarak açıklanmasa da 2022 yılının sonbahar mevsimi son derece olası gözüküyor.

Oyunun resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Hogwarts Legacy PlayStation Exclusive bir yapım olmayacak. Yani oyun PlayStation 5 ve PlayStation 4 ile beraber Windows PC, Xbox One ve Xbox Series X platformları üzerinden de deneyimlenebilecek.

Öte yandan J.K. Rowling’in oyunun hikâyesine ne ölçüde katkıda bulunduğu şu an için net olarak bilinmiyor. Rowling bir süredir çeşitli eleştirilerin odağında olduğu için yapımcılar tarafından genellikle gözden uzak tutuluyor.

Yeni Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy’nin oynanış videosuna dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Kayıp Rıhtım

⁠⁠⁠Evapsie!
2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir