Hogwarts Legacy Ertelendi: Açık Dünya Harry Potter Oyunu Gelecek Yıla Kaldı

Hogwarts Legacy erteleme harry potter

Harry Potter hayranlarının büyük bir merakla beklediği, açık dünyada geçecek olması ile iyice dikkatleri üzerine çeken Hogwarts Legacy oyunu ertelendi. Açıklama oyunun Twitter sayfası üzerinden paylaşıldı.

İlk fragmanı geçen yıl eylül ayında yayınlanan ve 2021 yılı içerisinde tüm platformlarda oyuncularla buluşmayı hedefleyen Hogwarts Legacy oyunundan kötü haber geldi. Yapım tam 1 yıl ertelenerek 2022 programına alındı.

PlayStation 5 konsolunun tanıtımı sırasında duyurulan ve çokça ses getiren açık dünya Harry Potter oyunu, ne yazık ki bu yıl içerisinde bizlerle olmayacak.

Açık Dünya Harry Potter Oyunu Hogwarts Legacy 2022 Yılında Gelecek

Portkey Games’in desteğiyle Avalanche Studios tarafından geliştirilen oyun, geçtiği dönem açısından da Potterheadleri heyecanlandırmayı başarmıştı.

Yapım, Harry Potter macerasının aksine 1800’lü yıllarda geçiyor. Rol yapma oyunu türündeki yapım, Potter kitapları bir yana Fantastik Canavarlar filmlerinin bile öncesinde geçecek. Hogwarts Legacy, Büyücülük Dünyası adına pek çok sırrın da ortaya çıktığı bir eser olacak. Yapım, fon olarak kendisine -isminden de anlaşılabileceği üzere- Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nu seçecek.

Oyun hakkında yapılan resmi açıklama, yapımın 2022 yılında bizlerle olacağını duyuruyor:

PortKey Games markası altında Hogwarts Legacy oyununun gelişine yapılan olumlu yorumlardan dolayı bütün dünyadaki hayranlara teşekkür ediyoruz. Bütün oyunseverler ve Büyücülük Dünyası için imkânlar dahilindeki en iyi deneyimi ortaya koymak bizim için son derece önemli. Bu yüzden oyuna gerekli zamanı tanımaya karar verdik. Hogwarts Legacy, 2022 senesinde yayınlanacak.

PlayStation 5 tanıtımında ortaya çıkmış olmasına rağmen, diğer bütün konsol ve PC’lerde çalışabilir vaziyette olacak.

Bugüne kadar Warner Bros., Harry Potter için pek çok oyunun üretilmesine katkı sağlamıştı. Özellikle her filmle birlikte çıkan ve filmin/kitabın konusuna odaklanan yapımlar bir döneme damga vurmuştu. Harry Potter: Quidditch World Cup da sevilen oyunlardan olmuştu.

Hogwarts Legacy erteleme harry potter

Sonrasında pek de olumlu eleştiriler almayan rol yapma oyunu Hogwarts Mystery geldi. Onu Niantic’in geliştirdiği ve Pokémon Go’ya benzetilen Wizards Unite takip etti. Son olarak Puzzles & Spells oyuncularla buluştu.

Bütün bu oyunlara rağmen hayranlar açık dünyada geçecek, doyasıya rol yapılabilecek, yüksek prodüksiyonlu bir Potter oyunu bekliyordu. İşte Hogwarts Legacy bu ihtiyaçları karşılamak için yola çıktı. Ancak ne yazık ki 2022’ye dek beklememiz gerekecek.

Siz bu ertelemeyi nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Polygon

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir