Örümcek Fobisi Olanları Sevindiren Haber: “Hogwarts Legacy” Oyununa Araknofobi Modu Geldi

Hogwarts Legacy - Araknofobi Modu

Hogwarts Legacy oyunu, örümcek fobisi olan oyuncuları sevindirecek yeni bir güncelleme aldı. Araknofobi Modu ile Harry Potter dünyası artık bazıları için daha güvenli!

7 Şubat 2023 tarihinde çıkan yeni Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy adından söz ettirmeye devam ediyor. Avalanche Software’ın geliştirdiği ve Warner Bros. Games’in yayınladığı yapım; ilk 13 gününde 850 milyon dolar, ilk üç ayında ise 1 milyar dolar geliri aşmayı başarmıştı.

Harry Potter hayranlarına yıllardır bekledikleri açık dünya Hogwarts deneyimini sunan yapım, eleştirmenlerden de olumlu puanlar alarak başarısını taçlandırmıştı.

Gelen güncellemelerle hem hataları hem de eksikleri tamamlamayı hedefleyen Avalanche Software, son olarak örümcek fobisi olan Potterhead’lere müjdeyi verdi. Yeni gelen Araknofobi Modu ile oyuncular artık oyundan örümcekleri kaldırabilme özgürlüğüne sahip olacak.

Hogwarts Legacy - Araknofobi Modu Harry Potter - Örümcek Korkusu

Hogwarts Legacy Oyununa Araknofobi Modu Getirildi

Harry Potter dünyası örümcek açısından zengin bir evren. Özellikle Harry Potter ve Sırlar Odası‘nı okuyan/izleyen kişiler, Yasak Orman’da yaşayan dev örümcek Aragog‘u iyi hatırlayacaklardır.

Geliştirici Avalanche Software tarafından yayınlanan güncellemeyle (build 1140773) oyunda yer alan düşman örümcekler, uçan tekerlekli patenlerle çevrili parlak kırmızı gözlere sahip bir canavara dönüştürülecek. (Aklına Ron Weasley’nin Riddikulus büyüsü gelmeyen var mı?)

Ron, Azkaban Tutsağı macerasında eklembacaklıların beceriksizce kaygan patenler üzerinde ayağa kalkmaya çalıştığını hayal ederek korkularını yenmeyi başarıyordu.

Hogwarts Legacy - Araknofobi Modu Harry Potter

Bununla birlikte Araknofobi Modu ayrıca örümcek kaymalarını ve çığlık seslerini azaltacak ve statik örümcek cesetlerini görünmez hâle getirecek.

Oyun endüstrisi bir süredir yaygın fobilere karşı benzer bir tutum alıyor. Geçen dönemlerde hayatta kalma temalı Grounded oyunu, Hogwarts Legacy’de olduğu gibi örümcekleri turuncu lekelere dönüştüren bir mod eklemişti. Horizon Forbidden West için geliştirilen bir yamada derin su kütleleri (talassophobia) korkusu ele alındı. Oyun yapımcıları, kaygı tetikleyici unsurlar üzerinde çalışmalar yürüterek çeşitli fobilere yönelik oyunculara kolaylık sağlamayı sürdürüyor.

Hogwarts Legacy şimdilik PC, PS5 ve Xbox Series X / S platformları üzerinden oynanıyor. Oyunun temmuz ayında çıkması beklenen Nintendo Switch sürümünün ise kasım ayına ertelendiği duyuruldu.

Siz Hogwarts Legacy‘ye getirilen Araknofobi Modu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Engadget

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir