J.K. Rowling Yeni Kitabı “Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları” ile Türkçede

Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları - J.K. Rowling

J.K. Rowling yeni kitabı Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları ile Türkçe raflarında. Kitabı dilimize, her zaman olduğu gibi Yapı Kredi Yayınları kazandırıyor.

Orijinal adı The Christmas Pig olan eserin yolda olduğunu geçen nisan ayında duyurmuştuk. Eser nihayet Türkçeye tercüme edildi.

Jim Field’ın resimleriyle süslenen eser, J.K. Rowling’in Harry Potter serisi dışında yazdığı bir başka çocuk kitabı olarak karşımıza çıkıyor. Hatırlayacağınız üzere ünlü yazar, geçen sene de yakın tarihlerde Ickabog adlı masalı okurlarla buluşturmuştu. Son dönemlerdei zamanının çoğunu Fantastik Canavarlar 3 filminin senaryosuna ayıran Rowling, yine de okurlarını kitapsız bırakmamayı sürdürüyor.

Oyuncakların canlanabildiği, büyülü bir Noel hikâyesini konu alan Noel Domuçu; okuru Kaybolanlar Diyarı’na doğru bir yolculuğa davet ediyor.

Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları – J.K. Rowling | Arka Kapak Tanıtımı

Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları - J.K. Rowling

Kaybolan şeylerin gittiği bir yer hayal edin,
Sevginin nesneleri hayata döndürdüğü bir yer,
Ve kaybolanların her an bulunabildiği bir yer…
Cesur bir çocuk ve oyuncağı her şeyi değiştirmek üzere…

Dünyanın en iyi hikâyecilerinden birinin kaleminden, bir çocuğun en sevdiği oyuncağını bulmak için ne kadar ileri gidebileceğine dair, içinizi ısıtacak bu sürükleyici maceraya ünlü illüstratör Jim Field göz alıcı resimleriyle eşlik ediyor. “Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları” ailedeki herkesin çok seveceği bir klasik olmaya aday.

Jack çocukluk oyuncağı Domuç’u çok sever. Jack’in iyi gününde de kötü gününde de Dom hep onun yanında olmuştur. Ta ki bir Noel arifesine dek: Ne yazık ki korkunç bir şey olmuş ve Dom kaybolmuştur.

Ama Noel arifesi mucizelerin gerçekleşip kaybolan umutların geri döndüğü, her şeyin canlanabildiği bir gecedir – oyuncakların bile.

Böylelikle Jack ile Noel Domuçu (Dom’un yerine alınan sinir bozucu yedek oyuncak) sihirli Kaybolanlar Diyarı’nda nefes kesici bir yolculuğa çıkarlar. Konuşan Beslenme Çantası’nın, cesur bir Pusula’nın ve Umut adındaki kanatlı bir dostun yardımıyla, hep beraber Jack’in en yakın arkadaşını, oyuncakları hapır hupur yiyen korkunç Kaybeden’in elinden kurtarmak için yola koyulurlar…

Toplamda 320 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini, Rowling’in Fantastik Canavarlar senaryolarını ve Ickabog kitabını da dilimize kazandıran Hazel Bilgen üstleniyor. Eserin editörlüğü Darmin Hadzibegoviç’e, düzeltisi Filiz Özkan’a ait.

Yeni J.K. Rowling kitabı hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir