Onur Selamet Sizi Büyülü Bir Yolculuğa Davet Ediyor: “Ölü Dalgıcın Sonbaharı” Raflarda!

Harry Potter‘la büyüyen nesil nihayet işin üretim boyutuna da geçti! Bugün sizlere harika bir haberimiz var. Sitemizin kurucularından Onur Selamet‘in ilk kitabı “Ölü Dalgıcın Sonbaharı” raflarda!

Onur Selamet’i pek çok dergi ve fanzinden, ayrıca Kayıp Rıhtım edebiyat portalından ve Marşandiz Fanzin’den hatırlamanız mümkün. Gerçeklerle arası iyi olmayan bir edebiyat fanzini çıkartan Onur’un öyküleri de gerçekliğe savaş açan türden.

Onun öykülerinde ölü bir balinanın karnında mevsimler dönüyor, zifir makineleri insanlığın kâbuslarını kemiriyor, raydan çıkan trenler vahşi gezegenleri ziyaret ediyor, çizgi filmleri tedavülden kaldırmak isteyenlerle mücadele ediliyor, mahşer günü şapkalar yağıyor.

“Ölü Dalgıcın Sonbaharı” dünyadan usulca çıkmak isteyenlere en gizli patikaları fısıldayarak rehberlik ediyor. Gerçek denen safsata hiç bu kadar ağır yara almamıştı.

Kitabın arka kapağına hep birlikte bakalım:

“Burada kimse gerçek safsatasının arkasına saklanmaz.”

Onur Selamet’in anlattıkları gerçekliğe açıkça cephe alan, sıkıcı hayatlarımızın sarsılmaz somutluğunu yerle bir eden öyküler. Selamet, güçlü imgelemleriyle buhranlı nefeslerimizin ağırlığını üstümüzden kaldırıyor. Bizi imkânsız diye bir şeyin olmadığı, henüz düşlemediğimiz diyarlara götürüyor. Balina midesinde dönüp duran mevsimler, korku kırıntılarıyla beslenen makineler, raydan çıkan trenlerin gittiği vahşi gezegenler, Sukubi Du ve patenli örümcekler… Hepsi yazarın tekinsiz ormanında birer başrol.

Okyanusu ciğerlerinize doldurmaya hazır mısınız?

“Olanları hiçbir çizgi filmin ele alamayacağı bir ciddiyetle anlatacağım. Mantık kaçarsa çizgi filmlere sığının.”

Dedalus Kitap’tan çıkan kitabın editörlüğünü Baran Güzel üstleniyor. Bu büyülü kapak tasarımı ise Barış Şehri’nin elinden çıktı.

Sevgili Onur’a edebiyat hayatında bol şans diliyoruz. Kendisinin bizi gururlandırmaya devam edeceğinden eminiz!

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!