Yeni Keşfedilen Kurt Örümceği Türünün Adı Yine Potter Dünyasından!

Dnaindia.com‘a göre Tahran Üniversitesi’ndeki araştırmacılar yeni keşfettikleri bir kurt örümceğine Hagrid’in tatlı mı tatlı dev örümceğin adını Aragog‘a ithaf ettiler!

Takipçilerimiz hatırlayacaktır, daha önce de başka canlılara Harry Potter dünyasından isimler verilmişti. Bunlardan birisi Harryplax severus, bir diğeri ise Eriovixia gryffindor idi. Şimdiyse sırada Lycosa Aragogi var!

Buluşu yapılan örümcek 2,5 santimetre boyutlarında ve üst kısmında iki siyah, üç beyaz çizgi şeklinde saçlara sahip. Bilimsel adı ‘Lycosa Aragogi’ olan örümcek görünüşe göre yakışıklı bir görünüşe de sahip. Ağzının yanındaki uzantılardaki saçlar oldukça karizmatik bir görünüm sunmuş. Film yapılırken Aragog da bir kurt örümceğinden esinlenilerek hazırlandığı için yeni keşfedilen bu canlıya onun adını vermeyi düşünmüşler. Yapılan çalışmalarda ikisi arasında daha fazla benzerlikler de bulunmuş.

“Biz bu buluşu yaparken serinin de 20. yılı olduğu için bu harika seriyi kutlamak için bunun güzel bir fikir olduğunu düşündük,”

diyor Tahran Üniversitesi‘nden Alireza Zamani.

Diğer örümceklerin aksine kurt türü örümcekler ağ örmek yerine kendilerini yere gömerler. Ayrıca ebeveynlik içgüdüsüne de sahip. Sırtında taşıdığı yumurtalarını bebeklerin güneşten beslenmeleri için sürekli gün ışığına taşırlar. Zamani;

“Bu ebeveynlik davranışı ‘Acromantulas’ kolonisindeki yavrularını seven Aragog’dan çok da farklı değil. Öyle ki yavrularının Harry Potter ve Ron Weasyley’den beslenmelerine karşı çıkmıyordu.”

J.K. Rowling‘in büyü dünyası, günümüz için bir esin kaynağı olmaya devam ediyor. Bakalım Fantastik Canavarlar bundan yıllar sonra nasıl anılacak?

Gerçekten de büyülü, değil mi?

Eriovixia Gryffindori olarak adlandırılan örümcek türü hakkındaki haberimiz için buraya tıklayabilirsiniz!

* Harryplax Severus adını verdikleri küçük bir yengeç türü hakkındaki haberimiz içinse buraya tıklayabilirsiniz!

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir