RESMİLEŞTİ: Harry Potter Kitaplarından Uyarlanacak 7 Sezonluk Bir Dizi Geliyor

Harry Potter Dizisi Max

Harry Potter dizisi resmi olarak duyuruldu. Warner Bros. Discovery, HBO Max’in yeni yapılanması Max çatısı altında doğrudan 7 kitaba odaklanacak ve toplamda 7 sezon sürecek yeni uyarlamanın siparişini verdi.

Nisan ayının başında Harry Potter hayranlarını sevindiren haber sonunda resmiyet kazandı. Geçen günlerde basına yansıyan Harry Potter dizisi çalışması için geri sayım resmen başladı.

Harry Potter ve Fantastik Canavarlar filmlerini çeken Warner Bros. markası, geçen yıl Discovery Inc. ile birleşmişti. Kurulan yeni çatı şirket Warner Bros. Discovery’nin CEO’su David Zaslav ise stüdyonun milyar dolarlık büyük yapımlarını geri getirmek için düğmeye basmıştı.

8 filmlik Harry Potter serisiyle gişede  7.7 milyar dolarlık hasılat elde etmeyi başaran WB, şimdi rotasını televizyon ekranına doğru kırıyor. HBO Max ve discovery+ platformlarının birleşmesiyle kurulacak yeni akış servisi Max’ın tanıtıldığı etkinlikte; Harry Potter dizisi için de resmi çalışmalara başlandığı doğrulandı.

Harry Potter Dizi HBO WBD

J.K. Rowling Harry Potter Dizisi için Yapımcı Koltuğunda

İsmi son dönemlerde çeşitli tartışmalarla anılan, Felsefe Taşı’nın 20. yıl etkinliğine dahi katılmayan J.K. Rowling’in dizi projesine sorumlu yapımcı olarak dahi olacağı gelen ilk bilgiler arasında.

7 kitaptan oluşan Harry Potter serisinin her kitabı 1 sezon olarak ele alınacak. Bununla birlikte Warner Bros. Discovery yapımı “10 yıllık bir proje” olarak tanımlıyor.

Dizi, beklendiği üzere filmlerdeki oyuncu kadrosundan tamamen farklı isimlerle çekilecek. Duyuru, yapıma dair kısa bir tanıtım videosu eşliğinde gerçekleştirildi.

(Tanıtımı YouTube üzerinden izlemek için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.)

HBO & Max’in CEO’su Casey Bloys yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İzleyicilere Hogwarts’ı yenilenmiş bir şekilde keşfetme fırsatı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Harry Potter bir kültürel fenomen ve Büyücülük Dünyası’na karşı bitmeyen bir sevgi ve açlık var. Warner Bros. Television ve J.K. Rowling, bu yeni Max Original dizisiyle hayranların tüm bu yıllar boyunca keyif allmaya devam ettiği ikonik kitapların her birinin derinliklerine inmeye hazırlanıyor.”

Max, Brontë Film and TV ve Warner Bros. Television ile birlikte projenin yapımcılığını üstlenecek. Yazar J.K. Rowling, Neil Blair ve Ruth Kenley-Letts ile birlikte yürütücü yapımcılık görevi üstlenecek. Harry Potter filmlerinde yapımcılık üstlenmiş olan David Heyman’ın da projeye dahil olması için görüşmeler sürdürülüyor.

Yeni Harry Potter Filmleri

Büyücülük Dünyası, kültür dünyasının en değerli markaları arasında yer alıyor. HP ve Fantastik Canavarlar için kurulan tema parkları, geçen günlerde yayınlanan video oyunu Hogwarts Legacy ve Broadway’de sergilenen tiyatro oyunu Lanetli Çocuk ile Wizarding World etkileyici bir performans sunmaya devam ediyor.

Harry Potter dizisi için sizlerin beklentileri neler? Filmlerden farklı olarak kitapların nasıl işlenmesi gerektiğini düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Variety

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir