“Harry Potter”ın Yazarı J.K. Rowling Bir Kez Daha Milyarder Olma Yolunda

J.K. Rowling Bir Kez Daha Milyarder Olma Yolunda

Harry Potter serisinin yaratıcısı J.K. Rowling, son yıllarda yaşadığı tartışmalara rağmen milyarder statüsüne yaklaşmakta. Yazarın serveti 945 milyon sterline ulaştı ve bu da onu yeniden milyarder olmaya yaklaştırıyor.

Ünlü yazar J.K. Rowling, Harry Potter serisinin dünya çapındaki muazzam başarısı sayesinde bir kez daha milyarder olma yolunda ilerliyor. The Sunday Times’ın zenginler listesine göre Rowling’in serveti son bir yılda 70 milyon sterlin artarak 945 milyon sterline ulaştı ve İngiltere’nin en zengin isimlerinin yer aldığı listedeki 8. sıraya yükseldi.

J.K. Rowling, ilk Harry Potter romanını Edinburgh’daki bir kafede, tek başına bir anne olarak mütevazı bir gelirle yazdığı dönemleri geride bırakarak servet biriktirmeyi başardı. Ancak yolculuğu hiç de kolay olmadı. Eserlerinin başarısına rağmen trans rolleri hakkındaki görüşleri nedeniyle sosyal medyada büyük tepkilere maruz kaldı. Harry Potter filmlerinin başrol oyuncuları Daniel Radcliffe ve Emma Watson bile Rowling’in bakış açısını kınadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: “Harry Potter” Yıldızı Daniel Radcliffe’ten J.K. Rowling’e Acımasız Sözler: “Ona Borçlu Değilim”

J.K. Rowling Bir Kez Daha Milyarder Olma Yolunda

Buna rağmen Rowling, mirasının nasıl hatırlanacağını umursamadığını belirtiyor:

“Evimde mirasım hakkında düşünerek dolaşmıyorum, yaşamını böyle görgüsüz bir şekilde sürdürmek ne kadar büyük bir kibir olur? Öldüğümde ne olursa olsun, ben şimdiyi, yaşayanları önemsiyorum.”

Ünlü yazarın başı beladan kurtulamasa da başarısı sürekli büyüyor. Geçen yıl Harry Potter kitaplarının dizi uyarlaması için Warner Bros. Discovery ile anlaşma imzaladı. Ayrıca Robert Galbraith takma adıyla yazdığı polisiye serisi Cormoran Strike ile de büyük ilgi gördü. BBC tarafından diziye de uyarlanan bu romen serisi yazarın popülerliğini artırdı. Serinin yedinci kitabı The Running Grave’in geçen yılın ekim ayında yayımlandığını ve hâlâ devam ettiğini hatırlatalım.

J.K. Rowling Yeni Harry Potter Dizisinde Son Sözlerin Sahibi Olacak

Her ne kadar görüşleri tartışmalı olsa da Rowling, hâlâ dünyanın en çok okunan ve sevilen yazarları arasında yer alıyor. Kitapları milyonlarca hayran topluyor, eserleri sinema ve dizi projelerine dönüşüyor. Kazancı da giderek artıyor; muhaliflerinin aksine onun popülerliğinden bir şey kaybetmiyor.

Yıllar önce devletten yardım alırken şimdi kendisi en büyük vergi mükellefleri arasında bulunuyor. Rowling, o günler için şunu söylemişti:

“Hayatım dibi gördüğünde, John Major hükûmetinin incelttiği o güvenlik ağı düşüşümü engellemişti. İlk yedi haneli telif hakkı çekini görür görmez Batı Hint Adaları’na kaçmak yakışıksız olurdu.”

J.K. Rowling Milyarder Olma Yolunda

Görünen o ki yaşadığı tüm zorluklara rağmen Rowling’i hiçbir şey düşüremedi. Polemiğe, tartışmalara ve eleştirilere aldırış etmeden ilerleyen yazarın yolu bir kez daha milyarderliğe çıkacak gibi görünüyor. (Aslında Dolar bazında bakınca çoktan milyarder oldu bile!)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: J.K. Rowling, Alan Rickman’a Snape’in Asıl Motivasyonunu En Başta Açıklamıştı: “Ona Âşıktın”

Rowling’in bunca yıl sonra bile servetini katlaması ve serinin kendisine kazandırıyor olmasını neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takibe almayı unutmayın!

Kaynak: Express

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir