J.K. Rowling, Alan Rickman’a Snape’in Asıl Motivasyonunu En Başta Açıklamıştı: “Ona Âşıktın”

J.K. Rowling, Alan Rickman’a Snape’in Sonunu Önceden Anlattı

J.K. Rowling, yıllar önce itiraf ettiği ve Alan Rickman’a Severus Snape karakterinin sonunu anlattığı konuyla ilgili yeni detaylar paylaştı.

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling, oyuncu Alan Rickman’a canlandırdığı Severus Snape karakteri hakkında kritik bir detayı nasıl açıkladığını anlattı. Rickman, seride Harry’nin görünürde eziyet eden kötü hocası rolünü üstlenmişti. Ancak ilerleyen filmlerde karakterin aslında iyilerin yanında yer aldığı ortaya çıkıyordu. Üstelik bunun için ölümü bile göze almıştı.

Rowling, kendi internet sitesinde hayranlarının sorularını cevapladığı bir röportajda Rickman’la yaşadığı bir konuşmayı paylaştı. The Times’ta yer alan ifadelere göre Rickman, Snape’in motivasyonlarından şüphe duyduğunu ve karakterin tamamen kötü birisi olup olmadığını merak ettiğini söylemişti. Rowling, bunun üzerine Rickman’a şu sözleri söylediğini aktardı:

“Kendisine, ‘Harry’nin annesine âşıktın,’ dedim. Ona anlattım: ‘Çifte ajan olarak görev yapıyorsun ama Harry’den gerçekten hoşlanmıyorsun. Bu çocuğun, en büyük düşmanının kopyası olmasına vicdanen katlanamıyorsun.’ Filmlerde gösterilmeden çok önce Alan Rickman’a olacakları anlattım.”

Severus Snape Alan Rickman

Aslında yazar bu gerçeği daha önce 2011 yılında Alan Rickman ile paylaşmış, oyuncunun ölümünden çok kısa bir süre sonra da Rowling, X (eski Twitter) hesabında kendisine yöneltilen bir soruya karşılık söz konusu bilgiyi doğrulamıştı. Ancak ilk defa detayları bu kadar net bir şekilde takipçileriyle paylaşmış oldu.

J.K. Rowling, Alan Rickman’ın Canlandırdığı Severus Snape Karakteri Dâhil Öldürmek Zorunda Kaldığı İsimler Konusunda Üzüntü Duyuyor

2016’da hayatını kaybeden Alan Rickman, Harry Potter’ın 8 filminde de İksir Profesörü Severus Snape rolünü üstlenmişti. Rowling, seride öldürülmek zorunda kaldığı karakterlerden duyduğu üzüntüyü de şu sözlerle dile getirdi:

“Karakterleri öldürmek istemem ama bu hayatın bir parçası. Snape’i öldürmek zordu. Ölümünü her zaman biliyordum. Lupin ve Tonks’u öldürmek çok üzücüydü. Ah bir de Fred Weasley…”

J.K. Rowling’den Alan Rickman’a Snape’in Asıl Motivasyonunu En Başta Açıklamıştı: "Ona Aşıktın"

Potterhead’ler şu anda Max’te yayınlanacak olan Harry Potter dizisinde Snape’i kimin canlandıracağını merak ediyor. Karakteri Adam Driver’ın canlandıracağı gibi iddialar dolaşsa da henüz bu konuda resmi bir açıklama bulunmuyor.

600 milyondan fazla kopyayla dünyanın kitapları en fazla satan yazarları arasında bulunan J.K. Rowling, şu anda polisiye temalı Cormoran Strike serisinin son iki kitabını yazıyor ve aklında toplam 6 kitap daha olduğunu dile getiriyor.

Sizler de konuyla ilgili yorumlarınızı ve Snape’i canlandırabileceğini düşündüğünüz isimleri bizlerle yorumlarda paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: Deadline

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir