“Harry Potter” Filmlerinde Lavender Brown’ı Canlandıran Oyuncudan Miriam Margolyes’e Sert Tepki

Lavender Brown Oyuncusundan Miriam Margolyes'e Tepki

Harry Potter filmlerinde Lavender Brown karakterini canlandıran Jessie Cave, yetişkin hayranları eleştiren Miriam Margolyes’e sert çıktı.

Harry Potter serisinin ünlü yüzlerinden Miriam Margolyes, kısa süre önce yetişkin hayranları hedef alan sözleriyle büyük tepki toplamıştı. Filmlerde Profesör Sprout’u canlandıran 82 yaşındaki oyuncu, 1News’e verdiği bir röportajda Harry Potter’ın çocuklar için olduğunu ve 25 yıl öncesinde kaldığını, hayranların artık “büyümesi gerektiğini” dile getirmişti.  Şimdi ise aynı seriden Lavender Brown karakterini canlandıran Jessie Cave, Margolyes’in açıklamalarına sert bir şekilde karşı çıktı.

2009’da Melez Prens ile başlayan ve son iki film olan Ölüm Yadigârları ile devam eden üç filmde Lavender Brown rolünü canlandıran Jessie Cave, bir hayran etkinliğinde Margolyes’in sözlerini değerlendirdi ve “Bunun olması çok utanç verici,” dedi:

“Onun nasıl olduğunu bilirsiniz, biraz komiktir. Ve umarım bu şekilde algılanmasını istememiştir.”

Lavender Brown Jessie Cave

Ardından sözlerine şu şekilde devam etti:

“Söylediklerinden gerçekten hoşlanmadım. Harry Potter’ın yarattığı bu muazzam şeyin farkında değil. Sadece bir kitap ya da film serisi değil, kuşakları bir araya getiren bir kültür haline geldi.”

Cave’e göre Margolyes’in anlamadığı şey, Harry Potter’ın türlerin ötesine geçen bir fenomen haline gelmesi. Serinin sadece çocuklar için olmadığını, yetişkinlerin de bu büyülü dünyadan büyük keyif aldığını vurguladı.

Lavender Brown Oyuncusu Jessie Cave: “Harry Potter Bir Topluluk Yarattı”

Cave, açıklamasına şöyle devam etti:

“Harry Potter bir topluluk yarattı. Yaşları ilerleyen hayranlar hâlâ bu bağla birbirine bağlı kalıyor. Üstelik serinin büyüsü yeni nesillere de geçiyor. İşte bu durumun benzersizliği burada yatıyor.”

Genç oyuncu hayranlardaki geçmek bilmeyen tutkunun normal bir süreç olduğunu ve bu nedenle eleştirilmemesi gerektiğini savundu. Lavender Brown karakterine hayat veren Cave, “Miriam Margolyes bunları anlayamıyor,” diyerek sözlerini noktaladı.

Jessie Cave Harry Potter Lavender Brown

Her ne kadar Margolyes yetişkin hayranları anlamakta zorlansa da Harry Potter evreninin mirası sarsılmaz görünüyor. 2026’da Max’te yayınlanacak yeni dizi, şimdilik askıya alınmış olsa da Fantastik Canavarlar filmleri, Lanetli Çocuk tiyatro oyunu ve Harry Potter temalı lunaparklar, serinin geleceğinin parlak olacağını gösteriyor. Biz Potterhead’ler de bunun kanıtı olarak FantastikCanavarlar.com’u yaşatmaya devam ediyoruz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Lavender Brown’ın Hermione Granger Üzerindeki Beklenmedik Etkisini Keşfetmek

Jessie Cave’in tepkisi, Harry Potter’ın sadece bir hikâyeden ibaret olmadığını, kült bir fenomene dönüştüğünü bir kez daha hatırlattı. Sizce de öyle değil mi? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Büyücülük Dünyası ile ilgili tüm gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: Deadline

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir